fbpx

Lilith workshop kurtizán modullal – avagy: mit tanulhat a Szűz a Szajhától?

Ezen a tematikus napon olyan dolgok, gondolatok és technikai fogások kerülnek terítékre, amiket édesanyátoktól kellett volna megtanulnotok.

Ha édesanyátok is megtanul(hat)ta volna az ő édesanyjától.

Ezen a csoportos alkalmon elmélyedünk a szabad női élet rejtett misztériumában, ahol új megvilágításba helyezünk nagyon fontos kérdéseket.

Hogy mi hívta ezt a tematikus napot életre? Az elmúlt esztendőben ért egy csomó impulzus, amiből azt szűrtem le, hogy szükséges beszélni a még mindig tabunak számító szexualitásról, szükséges megmutatni – akár gyakorlatban -, hogyan csinálhatjuk, milyen fogásokat, milyen megközelítéseket alkalmazhatunk, ha mezítelen testű (és lelkű) férfiú közelébe sodor a jósorsunk. Megtanulunk igazán, tisztán, manírmentesen férfit érinteni.

Különleges „szerencsém” olyan édesanyát adott, aki megmutatta, elmondta nekem mindezt. Nyíltan, szégyen nélkül. Átadom nektek ezen a napon, amit tőle tanultam, és amit saját utam során felfedeztem.

Mit mondnak, akik már részt vettek a Lilith workshopon?

Hogy milyen volt? Felszabadító!!! Hogy így is lehet, hogy más is lehet, hogy nekem is lehet… Imádtam minden percét. Az őszinteségét, a hitelességét, a kis titkait, a tüzet, a szenvedélyt, ami belőle áradt. Most is látom magam előtt, ahogy sugárzóan áll a boltív alatt, – mint egy szimbolikus átjáróban – kulcsként egy új világhoz…

K.K.

A magával ragadó, sodró, élő előadásmód teljesen lekötötte a figyelmemet. A másfél órás blokkok úgy repültek el, mintha csak 10 perce kezdődtek volna. A tabu témák megközelítése, jelen workshop esetében a szexualitással kapcsolatos kendőzetlen őszinteség adott sok megerősítést és új gondolatokat ébresztett. Lehet egyetérteni és lehet nem így gondolni, egy valamit nem lehet….. nem odafigyelni és nem figyelembe venni.

D.Z.

Felszabadító volt az őszinteséged minden témával kapcsolatban.

K.B.

Megfogott az őszinteséged, és emiatt hitelesnek éreztem a szeminároumot is. Ráadásul, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy van kedvem visszajelzést írni, mert azt csak őszintén érdemes, és úgy érzem, Neked lehet így írni. A nap vadabbik részének az üzenetei fogtak meg igazán. Nagyon tetszett, hogy megfogalmaztál kulcsüzeneteket. A magyarázat és a példák ezek körül fontosak, de ha ráadásul az ember néhány jelmondatra visszaemlékszik, azt könnyebb észben tartani, mint valami elmosódott sejtést, és így az igazi. Tetszett a szemlélet, amit megfogalmaztál. Jó érzés volt, hogy egybecsengett azzal, amiről magam is éreztem a gyakorlatban, hogy működik, de sose mertem odáig elmenni, hogy kimondjam, hogy így is van. Most már tudatosan oda tudok majd rá figyelni. Illetve jó volt, hogy amit mondtál, kiegészítette és megerősítette a máshol tanultakat. Összefoglalva, hasznos összegzés volt, utána olyan új dolgok, amikkel tudok azonosulni, és remélhetőleg a gyakorlatban hasznosítani. A nap végén feltett kérdéseink pedig konkrétan új szemszöget nyitottak meg, és személyesen engem előrevitt a válaszod egy olyan úton, ahol elakadva éreztem magamat. Köszönöm.

Eszter

Nagy élmény volt a tegnapi nap. Sajnos nagyon sokan vannak még abban, hogy tabu a szexualitás – neveltetésből, generációsan és kollektíven is ez jön. Az elmúlt időszakban rá kellett jönnöm, hogy ha csak lelki szinten foglalkozom a nőiségemmel, akkor csak a munka fele van meg. Az összes szint kell ahhoz, hogy nőként vissza tudjak állni az erőmbe. Hasznos tudásra tettem szert, és alig várom, hogy alkalmazzak mindent (is). Köszönöm!

K.Z.

Élveztem azt a napot és szerettem, hogy hitelesen, vagyis nőiesen adtad elő, annak minden finomságával, lágyságával, kedvességével, humorával és mégis a határok betartásával. Véleményem szerint már ezzel – ha nem is tudatos szinten – rengeteg építő magocska, információ ömlött át a hallgatóságba, és akkor még a leadott anyagról nem is beszéltem. Ritka és mindig levegőt adó élmény számomra olyan stabil női minőséget elő nőtársamhoz kapcsolódni, ahol nem az összehasonlítás alapú, kedvesnek tűnő, ám háttérben fogást kereső, versengésalapú körbeszaglászás történik, hanem valódi, megélt, tapasztalati tartalmak öröm-és szeretetteli, támogató célú megosztására kerül sor. Ez a nap ilyen volt. Sokszor kaptam magam azon, hogy ‘na ugyé’-zek fejben. 🙂 Hiába más most a mainstream, ez az eddigi halk hang most ujjongott, hogy IGEN. Az aznap kapott információk mentén, úgy érzem, hogy ismét jobban tudok hinni, bízni a leszületésem előtt választott, felvállalt, nemi szerepemben. Ismét mélységében átsejlett az érzés, hogy Nőnek lenni igenis Jó. Szerintem nagyon fontos témát vállaltál fel, hála érte. Remélem, még sok mindenkihez eljut és köszönöm, hogy ott lehettem.

D.D.

A nap jelentős részében a szexualitással foglalkozunk, szűkebb és tágabb értelemben is, többek között ezekkel a témákkal:

 • Hogyan lehetek a testemmel meghitt barátságban?
 • Mi a teendő, ha gusztustalannak tartom a szexualitás egyes aspektusait (pl. az orális szexet)?
 • Mitől leszek igazán jó az ágyban?
 • Mit tehetek a tapasztalatlanságommal, félénkségemmel?
 • Mit okoz az alacsony önértékelés?
 • Hogyan lehetek magabiztosabb szerető?
 • Hogyan lép be a hálószobába egy kurtizán, és hogyan egy apáca, akinek mégis „muszáj”?
 • Hogyan viseljük el a kellemetlen epizódokat?
 • Hogyan léphetünk túl a bántalmazottság sebein? (Ezt a témát érinteni fogjuk, de a terjedelmi korlátok okán mélyfúrásokat nem fogunk végezni.)
 • Mit kezdjünk a transzgenerációs undorral, szégyennel?
 • Mi a „természetes”, mi a „normális”?
 • Milyen egy férfiú teste, miként reagál miféle ingerekre?
 • Milyen alapvető ötletek, technikák léteznek, amiket elő lehet húzni a cilinderből? (Igen, egy csokorra valót meg is mutatok.)

Eseményt ugyan létrehozunk, hogy könnyebben megtalálhassa azt, aki ott érzi a helyét, de a jelentkezéseket és a résztvevők személyét az általánoshoz képest is fokozott diszkrécióval kezeljük.

Mert értem, hogy vannak esetek, amikor (egyelőre) nehéz vállalni a kíváncsiságot, és azt, hogy valaki vágyik tanulni, fejlődni, szégyentelenné válni ezen a kulcsfontosságú területen.

Ismertek: van egy vad, makrancos, beszólós stílusom. No ez az alkalom lesz az, ahol ezeket félre fogom tenni (a második részben), mert érzékeny terület, tudom jól, tele sebbel, raktározott fájdalommal, fehér foltokkal. Mivel ez a téma kiemelt szívügyem, muszáj olyan teret garantálnom, ahol biztonságos, ítéletmentes, megtartott közegben lehet kérdezni és beszélgetni bármiről.

Kizárólag azokat várom, akik képesek tartani a szigorú csoporttitkot (és ez nem a saját személyes történeteimre vonatkozik elsősorban, hanem az esetlegesen elhangzó, résztvevőkre vonatkozó mesékre). És várom a kérdéseiteket is. Ez a program kizárólag hölgyeknek szól.

Az alkalom végén irányított vizualizációban rendezzük el és visszük mélyre a felismeréseket.

Időpont: 2020. szeptember 5., 11:00-18:00 óráig

Helyszín: Budapesten (pontos helyszínt később hirdetünk)

Részvétel: személyesen

Részvételi díj: 23.000,- Ft (a részvételi díj előre utalással fizetendő, a helyeket az utalások beérkezésének sorrendjében töltjük fel). Kérlek, vedd figyelembe, hogy maga a jelentkezés még nem biztosítja a garantált részvételt. Figyelmesen olvasd el a jelentkezés feltételeit és felelősen gondold át, ott lesz-e a helyed. A helyszínen fizetve ugyanez (a szabad helyek erejéig) 33.000,- Ft lesz.

A számlát „máshova nem sorolt egyéb oktatás” megnevezéssel állítjuk ki, arra a névre, ahonnan az utalás beérkezik.

Szeretettel várom, aki ott érzi a helyét:

Anikó