Oldal kiválasztása

Beltane a BAKonyban – a SZER-elem ösvényein

Szerelem, szexualitás, örömben teremtés: ezek a témák adják a tavaszi Beltane tábor tematikájának gerincét a BAKony koncentrált, intenzív mágikus terében.

Beltane közkívántra – akár így is írhatnám, hiszen a rendkívülire sikeredett Samhain elvonulás hívta életre májusi párját az évkörön a szerelem, a szexualitás és a teremtés jegyében.

Neked ajánlom ezt a kalandot, ha

 • nyitott vagy alternatív tanulási módszerekre, alternatív fejlődési utakra;
 • olykor meglátogat a kirekesztettség érzése, ha fájdalmasan érint a társas magány;
 • újjászületési igényed merült fel egy (vagy több) életterületen;
 • rendezni kívánod a teremtéssel, boldog bőséggel való kapcsolatodat;
 • a természettel összhangban, szent időben vágysz fénymagokat vetni;
 • gyakorlatban akarsz tanulni oldásokról, kötésekről;
 • választanád életedben (akár minden területen) a SZER-elmet;
 • szívesen megtanítanád tested-lelked-szellemed örülni;
 • olyan átalakító élményt keresel, aminek tartós hatása van;
 • önmagad legjobb verzióját céloztad meg és már haladsz a munkával;
 • a természettel összhangban) érteni és használni akarod a vonzás-taszítás törvényeit;
 • könnyedséget keresel a spiritualitásban;
 • kikapcsolódásra, örömteli feltöltődésre vágysz;
 • hajlandó vagy az örömből is tanulni.

Napközben interaktív blokkok, hosszú túrák (túra közben gyakorlatok és figyelni-, valamint töprengenivalók), esti közös programok és igény szerinti magányos idő az erdőben, valamint légző- és energiagyakorlatok szerepelnek a tervezett programok listáján. 

SZER-tartás is lesz, a tavasz, a SZER-elem és a TER-emtés jegyében. Valamint kapcsolódunk az er(e)dővel, a saját szexualitásunkkal és egyéb teremtőerőnkkel, és megleljük a közös-s-ég fényének erejét, megtaláljuk a helyünket a rendszerben. Ahogyan ősszel a haláltémát szereltük, most tavasszal a fogan(tat)ás, szül(et)és és áldott állapot is szerepelnek a témák között, és ez utóbbiak érthetők akár biológiai, akár szellemi értelemben egyaránt.

Szerelmi kötéseket nem fogunk tenni, ezt már most mondom. Illetve nem azon a módon, ahogy az a köztudatban szerepel. 😉

Számomra azért fontos ez a tavaszünnep, mert a 2019-es “Samhain a Bakonyban” megtanított arra, hogy milyen csodaklassz tankönyv nélkül, közvetlenül az Er(e)dőtől tanulni. Rólam közismert, hogy mindig szétkészülöm magam, igyekszem a lehető legtöbb információt átadni és sokat, nagyon sokat beszélek. Az őszi elvonulás volt az első olyan élményem, hogy bőven elég lehet sokkal kevesebb szó. Hogy a szertartások, mantrák és útindító kérdések teljesen elégnek bizonyulnak, mindenki képes kapcsolódni az Erdővel, Földanyával, a Természet Szellemeivel, és ahogy felvesszük a kapcsolatot (és tisztelettel kommunikálunk) a bennünket körülvevő csodákkal, mindenki megkapja a saját válaszait, útmutatásait… nem kell hozzá közvetítő. Nem kell elmagyaráznom, elég figyelemmel jelen lennem és a teret tartanom. Együtt megyünk, közvetlenül az Er(e)dő tanít minket, és az ösvényeket bejárván senki nem maradt ugyanaz, mint előtte volt.

Pontosan erre számítok tavasszal is, csak éppen ott a szerelem, szexualitás, örömben teremtés lesz a középpontban. Szertartásokkal, nagy beszélgetésekkel, hosszú erdei járásokkal, a BAKony koncentrált, intenzív mágikus terében.

Rólam:

Nagyon sok vargabetűt, viszontagságot tapasztaltam, anyagi és érzelmi szűkösséget, lelki és fizikai bántalmazást, méltatlan kapcsolatokat és „nem vagyok elég jó” élményeket, melyek mind hozzátettek ahhoz, aki most vagyok. Racionális közgazdászból változtam racionális lélekkísérővé. Abban hiszek, hogy az ember mindenkor saját sorsának ura (lehet, ha úgy választja), és hogy tanulni igenis lehetséges könnyed, örömteli módon. Vágyom arra, hogy (akár saját példámon keresztül, ami nekem óriási komfortzóna-elhagyás) pontról pontra megmutassam, hogy változtatni mindig lehet, hogy boldog életet élni soha nem késő.
Burger Anikó – asztrozófus, spirituális tanácsadó, motivációs előadó

Mit mondanak a korábbi tábor résztvevői?

Igazi utazásban, mélymerülésben volt részem. Az Erdő számomra otthonos tér, de itt olyan megéléseket kaptam NőVérek között, amik ajtókat nyitottak, szárnytollakat ragacsmentesítettek. Köszönöm!

M.O.

Szeretném megköszönni ezt a csodálatos hétvégét! Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam! Ez volt életem legjobb , legmélyebb, legátalakítóbb elvonulása, telis tele csodákkal! Nagyon hálás vagyok érte! Tömény volt, hiszen egész nap “dolgoztunk” magunkon, de jól esett, enélkül talán nem történt volna annyi minden bennem, mint amennyi történt! És külön köszönöm Neked a vezetést, megtartást, támogatást és a gondolat morzsákat! 🙂

H.Cs.

Szeretném megköszönni ezt az elmúlt 4 napot. Keresem még a szavakat, de nem túlzással mondom, hogy életem egyik meghatározó élménye ez a Bakonyi elvonulás. Elképesztő energiák mozogtak körülöttem és bennem. Olyan transzformáción mentem keresztül, mint ami nem történt meg összesen az elmúlt 5-6 évben, mióta az önismeret útját járom.
Hálás vagyok Neked és Érted, amiért elhoztad ez a csodát. Mondtad, hogy érdemes megfigyelni, ki mit vált ki belőlünk, milyen érzéseket hoz fel bennünk. Veled kapcsolatban szeretet és béke érzése költözött a szívembe.

D.E.

A helyszínről

A választás nem a véletlen műve. (Nem is lehet, hisz véletlenek nincsenek!) Amellett, hogy csodás tájaival a Bakony a túrázók paradicsoma, tudtad, hogy ez a vidék hazánk egyik legfontosabb szakrális energiaközpontja is? Ezért van az, hogy itt a testi-lelki felüdülés mellett a spirituális fejlődés és kiegyensúlyozás is kiemelten támogatott.

Ami miatt pedig nekem mint asztrozófusnak különösen a szíve csücske ez a varázslattal teli táj, hogy a Bakonyban található helyek és minták megfeleltethetők az égi csillagképeknek is. Őseink a bakonyi Kab-hegyet még „Bak-hegynek” hívták, innen származik a Bakony elnevezés is (a Bak hona, azaz Bakony). És melyik másik csillagkép támogatná jobban ezt az önismereti munkát, mint a Bak, hiszen itt születik a fény, és ebben a stációban kerül fókuszba a küldetés, a sorsfeladat, a félelmek feletti győzelem és önmagunk meghaladása.

 

Időtartam: 2020. április 30. 17 óra – 2020. május 3. 12 óra
Helyszín: Vinye, Hosszúház Turistaszálló
Ellátás: húsmentes reggeli és húsmentes estebéd
Az elvonulás ára: 79 000,- forint
Kamatmentes részletfizetési lehetőség elérhető (ütemezése egyéni megbeszélés tárgyát képezi
.)

A rendelkezésre álló helyeket az utalások beérkezésének sorrendjében töltjük fel. 

Fontos tudnivalók:

A létszám korlátozott, és fenntartom magamnak a jogot, hogy valamely jelentkezés(eke)t indokolás nélkül elutasítsak. Harag és mindennemű negatív érzelem nélkül.

Alapból kizáró tényező minden tudatmódosító: az alkohol, a nyugtatók, altatók, antidepresszánsok, antipszichotikumok, varázsgomba, fű, szintetikus és természetes drogok. Amit ezen a 3 napon használni szabad, azt én majd adom. Ezért vállalok felelősséget.

Ez az elvonulás nem (sem) demokratikus. Mindannyian azt csináljuk, amit mondok, úgy ahogy mondom. Ez lesz az az együttlét, ahol nincs helye vitának, és lesznek olyan percek, amikor kérdésnek sem lesz helye, ezért most kivételesen azt mondom: csak olyan ember jöjjön, aki a lelke mélyéig úgy érzi, hogy bizalom köti hozzám és komfortosan érzi magát az én erőteremben.

Minden szertartás előtt megválaszolok minden kérdést, de maguk a rítusok pontos rend szerint zajlanak. Nincs csevegés, nincs fotózás, nincs Facebook.

Az elvonulás az első perctől az utolsóig pontosan felépített rend szerint zajlik. Éppen ezért nincs sétáló jegy, nem lehet később becsatlakozni. Felelősséggel dönts, akarod-e, tudod-e mindezt ezzel a feltételrendszerrel vállalni, aztán álld a szavad!

A befizetett összeg akkor jár vissza, ha az elvonulás valamely, számomra felróható okból hiúsul meg. És most nem (most sem) csak ezért írom, hogy jól gondolja meg, aki ott akar lenni.

Szokás szerint ez sem alibi elvonulás lesz, hanem sőt.

A tábor előtt e-mail-ben küldöm a tudni- és hoznivalókat.

Áldás az úton, szeretettel:

Anikó