Oldal kiválasztása

Fénydiadal a BAKonyban – fókuszban a „saját erő”

Időről időre a BAKonyba, azon belül is Vinyére térünk vissza az Er(e)dőtől tanulni. Erre nyomós okom van. A Bakony szakrális közeg, az egész táj egy hatalmas, egybefüggő templom, szent liget. Amikor bölcsen megválasztott témával és céllal érkezünk (márpedig mi olyannal szoktunk érkezni), minden esetben sorsfordító élményekkel gazdagodva térünk haza.

Igen, én is.

Az idei napfordulat köré a RÁ-látás témakörében szervezem a tematikát. Tudjátok: Rá a (delelő) Nap istene az egyiptomi mitológiában, a hieroglifája megegyezik azzal a szimbólummal, amivel a Napot jelöli az asztrológia/asztrozófia.

Az asztrológiai nyár kezdetekor a Nap pályája legmagasabb pontján jár, ereje teljében. Ilyenkor van a fénymaximum, ebben az időszakban láthatunk rá saját világunkra. A nyári napfordulat a látható (fizikai) világról szól, a felszínen (anyagi világban) megjelenő témáinkról, érzeteinkről, érzelmeinkről, kapcsolatainkról. És ha már kapcsolatok: más emberekkel való kapcsolatunkat alapjaiban határozza meg önMAGunkkal, a saját erőnkkel [er(ed)őnkkel] való kapcsolat.

Ezen az elvonuláson a saját erőnket, az erőnk ébredését, maximalizálásának lehetőségeit állítjuk figyelmünk központjába.

A szokásos módon viszonylag sokat fogunk menni (új útvonalakon vezetnek bennünket Orsiék, szívbéli barátaim, a lokális Őrzők), közben (és előtte és utána) a saját erőnkhöz való kapcsolatunkat szereljük, a saját erőnkkel ismerkedünk, valamint erre irányuló gyakorlatokat végzünk.

Mondok majd persze kevés elméletet is, és a szokásos módon rengeteg szabadidőben (vicceltem) összeülünk imitt-amott és átbeszéljük, ami a szívetekben van és bogozásra kívánkozik.

Hozhattok konkrét témát is, amiben esetleg nem haladtok olyan sebességgel, ahogyan ideális lenne. Sose tudni, ezeken az alkalmakon mindig leesik egy kis (vagy sok) plusz energia. Ha már úgyis az erővel mókolunk, ugye 😉

Ahogyan már bevált, napközben kétszer eszünk: reggel (indulás előtt) és délután (általában 17 óra tájékán). Közben is lehet persze rágcsálni, szendvicset tekerni, vagy bármi mást, egyéni igények szerint. Ezúttal – kivételesen – nem (feltétlenül) cél az éhséggel dolgozni, bár aki hardcore módon akarja csapatni, az belehúzhatja ezt is a pakliba.

És íme, írom a részleteket:

Időpont: 2021. június 18. 17 óra – 2021. június 21. 12 óra

Helyszín: Hosszúház Turistaszálló, Vinye (Bakonyszentlászló)

Részvételi díj: 77 ezer Ft/fő (ebben benne a szállás, napi két vegetáriánus étkezés [június 18-án estebéd, 19-én és 20-án reggeli-estebéd, 21-én reggeli], túrák vezetéssel, szertartások és csoportos beszélgetések).

Kérlek, figyelmesen olvassátok el az oldalon található Részvételi szabályokat, és egyébként is aludjatok párat, mielőtt jelentkeztek.

A helyeket a beérkezett utalások sorrendjében töltjük, a létszám erejéig.

A technikai részleteket tartalmazó e-mailt június elején küldöm a résztvevőknek. Általában telekocsi rendszert szoktunk működtetni, ehhez felajánlom a FB-csoportot mint felületet, ahol egymásra találhattok. Az esetleges extra igényeket (nem kéred az ellátást, magad oldod meg az étkezésed, csicsirongyot/szeretőt akarsz hozni, stb.) kérlek, e-mail-ben jelezzétek.

Ezúttal is – ahogy mindig – szeretettel várom, aki ott érzi a helyét.

Anikó