Oldal kiválasztása

Istenkép nagygenerál a boldogságért

Az online tematikus nap tárgya a szerelmet/boldogságot akadályozó istenkép feloldása, illetve az önszeretet fontossága és gyakorlata.

Amikor nehezen (se) megy a boldogság, amikor csak kábé sejtjük, milyennek kell lennie valakinek, amikor örömteli az élete, és ugyanolyan kábéval tudjuk, hogy mi ettől nagyon messze vagyunk.

Amikor boldognak kellene lennünk, végül is minden (akár) jó (is lehetne), valami mégsem stimmel.

Akkor jön az igazodási pontunk vizsgálata: milyen belső akadályok, tiltások állnak a boldogságunk, szabadságunk útjában. Egyáltalán: milyen kényszereket, muszájokat és tiltásokat építettünk az életünkbe, amiknek talán rég lejárt a szavatossági ideje?

Mik azok az örök értékek, amikhez talán érdemes visszakanyarodni, mert a modern társadalmi struktúrákban nincs hiánypótlék?

Ehhez a témához tartozik az önbizalom, önértékelés és önszeretet érzékeny, sokszor kínos témája. Ha ezek valós fogalmak, hogyan lehet eljutni hozzájuk? Hogyan kerülhetünk az önbizalom, pozitív önkép és az önszeretet állapotába? És egyáltalán: ez az egész nem nárcisztikus pszichopata önzés? És mit fog szólni a falu?

Dátum: 2023. június 10. 11:00-17:00 
Helyszín: az éterben (Zoom)
Részvételi díj: 15 000,-