Oldal kiválasztása

Kisasszonyok napja

Van úgy, hogy lélekbevágóan fontos dolgokat nem mondanak el az édesanyák a leányaiknak. Olykor azért, mert ők maguk sem tudják, olykor pedig azért, mert nincs meg az ehhez szükséges nyitottság, fesztelen kommunikáció, bizalom, objektivitás. És sokszor van, hogy mindezek ellenére az édesanyák akarják a gyermekeiknek a tudást, az odafigyelést.

Sokszor van, hogy az édesanyák vágynak arra, hogy a leányaik boldogabb életet éljenek, mint ami a női elődöknek osztályrészül jutott. Még ha sokszor nem is érzik, pontosan mit is jelent ez a „boldogabb”. Általában úgy működünk, hogy a sajátunkat nagyjából ismerjük, és a gyermekeinknek ennél mindenképpen jobbat akarunk. Mert az édesanyák ilyenek.

Kép: Éva Anna és Leánykája

Kép: Éva Anna és Leánykája

És akkor ott van még az angyalhaj, ami összeköti anyákat a leányokkal. Tudományosan definiálni lehetetlen, hiszen annyiféle érzelem, érzet, tapasztalás, kötés és oldás, menekülés és odavágyás örvénylik édesanya és leánygyermek között.

Ezzel a tematikus nappal az a célunk, hogy rávilágítsunk lényeges dolgokra (sokszor nyilvánvaló dolgokra), hogy megértést adjunk akár visszafelé, akár befelé.

Értjük, hogy amire készülünk, az természetes helyzetben az édesanyák és a leányok magánügye. Értjük, hogy ideiglenes megoldás-pótlékot hoztunk létre. Azonban hiszünk abban, hogy valahol el kell kezdeni, valahol ki kell nyílnia egy ablaknak a felszabadult, természetesen örömteli női létezés felé. Mert hiszünk abban, hogy ilyesféle női létezés lehet akár valóság is.

Mindketten tapasztaljuk.

Ezen a napon beszélünk a méltó női minőségről, a magabiztosság lélektanáról és megszerzésének legegyszerűbb módjáról. Szót ejtünk a példák hatásáról, az őszinteség fontosságáról, és a szexualitást érintő alapvető biológiai és lelki vonatkozásokról, ideértve a gyönyört és a (nem)kívánt gyermekeket. És természetesen ott az örök kérdés, a „lesz-e párom?”, „fog-e valaki szeretni?”, és még sokan mások.

Könnyeden járunk körül párkapcsolati kérdéseket, udvarlási szokásokat, beállítunk minőségeket (amik alá lehet adni, csak nem érdemes), és egyáltalán: a lehető legtöbb oldalról igyekszünk lecserélni a szégyent és kisebbségi érzést örömteli kíváncsiságra, önazonosságra, az „úgy vagyok jó, ahogy vagyok” érzésvilágra.

Tekintve, hogy mindketten kulcskérdésnek tartjuk, hogy ezek az üzenetek a lehető legtöbb ifjú hölgyhöz eljussanak, a program részvételi díja 5.500,- Ft, egész napra, a dátum pedig 2017. március 19.

A „mindketten” egyik felét már ismeritek (hiszen én leszek), a másik fele pedig Nagy Éva Anna, szívemnek kedves társnőm-példaképem a maga három csodálatos gyermekével, akik közül az egyik egy különleges kisasszony, élő példája annak, hogy ez a látásmód a gyakorlatban is pompásan működik.

A programra főleg 14-20 éves leányokat várunk, de ha igény mutatkozik, akkor némileg ki lehet lógni a korhatári keretből. Egyetlen szigorú kikötés van csupán: a 18 év alatti résztvevőktől kérünk egy szülői (vagy gondviselői) nyilatkozatot a tanfolyami részvételhez való hozzájárulásról.

Ha édesanya lennék, tudni akarnám, hova küldöm a leányomat, különösen akkor, ha ilyen lényegi tárgyról van szó. Ezért – amennyiben igény mutatkozik rá – tartunk egy ismertető előadást csak az édesanyáknak, ahol minden – a tematikus napra vonatkozó – kérdést szívesen fogadunk és megválaszolunk.

A helyszínek egyeztetés alatt, amint konkrétum alakul, ki fogom ide írni.

A jelentkezéseket a szervezes.lilith@gmail.com címre várjuk, és innen küldi majd kedves Segítségem a fizetési opciókat (is) tartalmazó válaszlevelet.

Isten áldjon Benneteket:

Burger Anikó