Oldal kiválasztása

Nyáresti meditációs alkalmak

 

Attól, hogy kitört a nyár, az önismereti kalandtúra nem áll le. Aki veszi a bátorságot ahhoz, hogy önnön belső tájain kalandozzon, tudja már, hogy hiába megyünk el pihenni, hiába van 30 fok árnyékban, attól még velünk vannak kedvenc témáink, attól még hatnak a bennünk keringő szellemi vegyületek.

 

Tapasztalatom szerint léteznek olyan slágertémák, amiket többször, többféle megközelítésből is elő köll venni ahhoz, hogy tartós és mély változások történjenek (persze tudom, hogy sokszor történik, hogy valaminek egy mozdulattal megtaláljuk és egy másikkal kihúzzuk a méregfogát, de legtöbbször egy-egy téma stabilan, sok erős gyökérrel áll életünk talajában, és most ezekre gondolok).

Ezen a nyáron olyan témákkal dolgozunk, amelyek legtöbbünknél szerelendők, és amelyeket jóval könnyebb, derűsebb és biztonságosabb csoportban, másokkal együtt macerálni. Alant sorolom, mi lesz mikor.

1.) Belső gyermek pajkosítása – 2018. június 29.

Eddigi tapasztalatom, hogy a bennünk élő gyermekkel valahogy nem nagyon akarózik foglalkozni. Mindig közbejön valami, meg hát végigmentünk már többször a gyerekkoron, miért kell piszkálni a múltat, úgy volt jó, mindenki azt tette, amit helyesnek gondolt, aztán kész.

Necces a téma, jó sok bújócskázó démonnal a pincében.

A kapcsolódó rossz hírem, hogy olybá tűnik, hogy egészséges (és felszabadult) belső gyermek nélkül lehetetlen örömteli, teljes felnőtt életet élni. Amíg a bennünk élő kisgyermek retteg, zokog és bizonytalan, addig éles helyzetben megbízhatóan ő fogja kézbe ragadni a gyeplőt, ő irányítja majd szavainkat és tetteinket, és ezzel elegánsan búcsút is inthetünk együttműködő kommunikációnak, érett párkapcsolatoknak (vagy akármilyen érett, mellérendelő kapcsolatnak, akár kollegiálisnak is).

A kapcsolódó jó hír viszont az, hogy miután mindezt felismertük, már viszonylag egyszerű a tettek mezejére lépni és újra felvenni a diplomáciai kapcsolatokat a gyermeklénnyel, aki szerencsénkre ritkán haragtartó és hosszabb-rövidebb kérlelés és engesztelés után örömmel fordítja felénk ragyogó arcát, adja nekünk erejét és álmait, hogy közösen éljük az életet, amit megálmodott nekünk.

2.) Apáink áldása, anyáink öröme – 2018. július 19.

Ezen az estén transzgenerációs mintákat oldunk, programokat írunk újra úgy, ahogyan az a boldogságunkhoz megfelelő. Újravesszük az árulás és a szolidaritás fogalmát, megtanuljuk logikusan lekövetni az ezoterikus öröklődési és fejlődési láncot és közösen megyünk végig a férfi vonalnak és a női vonalnak az adekvát tisztításán és felszabadításán (vagyis magyartalanul fogalmazva: kikönnyítésén) a két fő elem, a Tűz és a Víz segítségével.

Papír zsebkendőt hozzatok.

3.) Szerelmetes küldetésem – 2018. augusztus 7.

Szeretünk ebbe a kátyúba is beragadni. Mert nem tudjuk, mire vágyunk, mi tesz boldoggá. Nem merjük meglátni, mi tenne boldoggá. Különféle félelmek miatt vakfoltba helyezzük szerelmetes hivatásunkat. Ez általában önbüntetés, de nem szükségszerű, hogy élethosszig tartson.

Hat kérdésen keresztül hozzuk közelebb sorsunk irányát, ezek mellett vizsgáljuk, miért csapda a legkisebb ellenállás, miért csapda maga az ellenállás is, miért csapda a rutin és hogyan ismerhetők fel az álruhás lehetőségek.

Majd, amikor már sikerült a (látszólagos) ellentmondásokkal teljesen összegubancolni a szálakat, a meditáció során mélyen dolgozva megengedjük magunknak, hogy észrevegyük a nagyon is jelenvaló és logikus rendszert.

4.)  Táguló Univerzum, táguló tudat – 2018. augusztus 31.

Poroszos iskolarendszerben nevelkedvén szabályokba, rendszerekbe és rutinokba növünk bele, majd ehhez még hozzátesszük sajátjainkat, melyekről azt feltételezzük, hogy a kiszámíthatóság biztonságát hozzák életünkbe (és bizonyos szintig ezt is teszik). Aztán lefagyunk és pánikolunk, amikor a működőnek hitt rendszerben egymás után csapódnak ki a biztosítékok.

Merthogy a való életben nincsenek biztosítékok. Máshogy működik a rendszer.

Ez az este lefagyásolvasztó lesz és tudattágító. Vizsgáljuk a rutinok és rigolyák természetét, szemben a spontaneitás friss levegőjével. Megnézzük, hogyan lehet váratlan helyzeteket kezelni, és ami igazán fontos: hogyan lehetséges múltmásolás helyett kreatívan sorsot (vagyis örömöt) teremteni. Hogyan veszi át a félelem helyét a kalandvágy és mi kell ahhoz, hogy a kontrollmánia átforduljon bele- és megengedésbe.

Majd gyorstalpaló tanfolyam is lesz forgatókönyvírásból, hiszen jó dolog, ha saját sorsunk forgatókönyvét mi magunk írjuk. Van helye az adaptációnak is persze, de az nem ez a terület.

5.) Maga biztos? Ön szeret? – 2018. szeptember 25.

Elméletben mindenki mindent tud. Unalomig. Magabiztosság, persze, meg önszeretet, önbizalom és bátorság. De hogy a sárkány farába lehet ezt beépíteni a hétköznapok gyakorlatába?

Zömében én beszélek. De lesz ott valaki más is, aki hasznos gyakorlati tudást hoz.

Ahogy azt már a csakrameditációk során megszokhattátok, a sorozat elérhető lesz élőben és online is, azok kedvéért, akik külföldről követnek, vidéken élnek vagy egyéb okból nem tudnak személyesen jelen lenni.

Ha mindegyik alkalom érdekelne, de a személyes jelenléted nem mindig megoldható, választhatod akkor is a bérletet, hiszen a felvételeket elérhetővé teszem számodra.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház

Meditációk ára: 4.000,- / alkalom

Bérletes konstrukcióban: 16.000,-

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltésével vagy a szervezes.lilith@gmail.com címen tudsz.