Oldal kiválasztása

„Beszélj hozzá!” – MAG kommunikáció tematikus nap

Terítéken a MAG-kommunikáció; Isten szava (ige), a tudatos szóhasználat és az értő figyelem.

Ezen az alkalmon megismerkedünk a hatékony kommunikáció módszertanával. Gyakorlati példákon, és igény szerint szituációs gyakorlatokon keresztül mutatjuk meg, hogyan lehet úgy megjelenni a párbeszédekben, hogy az a bizonyos, sokat emlegetett asszertív hozzáállás megvalósuljon.

Hogyan tudom képviselni magamat úgy, hogy sem önfeladó, sem szolgai, sem erőszakos ne legyek? Hogyan tudok a (beszélgető)partnerem valódi igényeire és észrevételeire reagálni? Hogyan kerüljem el a „nyuszi fűnyírója” csapdáját?

Ha nem akarok elveszni az „azt gondolom, hogy azt gondolja, ezért majd azt mondom, amire ő szerintem így fog érezni” zsákutcájában, egyszerű megoldásként kínálja magát a patent, egyértelmű és hatékony kommunikáció. Ami körül elég nagy a habverés, az alapjai mégis szívsajdítóan egyszerűek.

Bár a fentiek nem feltétlenül csak a párkapcsolati kategóriába tartoznak, ide kell hoznunk a férfi-nő, nő-férfi szótár szükségességét is. Átvesszük az alapvető eltéréseket férfiak és nők kommunikációja, gondolkodása között, és hogy a hasonlóságokat hogyan fordítsuk előnyünkre, a különbözőségeket hogyan hidaljuk át az összes résztvevő örömére.

A tudatos szóhasználat témájánál ismét érintjük a valóságalkotás folyamatát: miért nem mindegy, milyen szókapcsolatokat használunk visszatérő jelleggel, miért nem érdemes kötőszóként bazmegolni (noha semmi nem tiltja), és hova lesz az erő, ami meggondolatlan felkiáltások képében távozik a tarisznyánkból. Megtanuljuk kézbe venni és irányítani a szavak és a szavak teremtőképességének energiáját.

Időpont: 2023. május 13. 11:00-17:00 (utólag felvételről elérhető)
Helyszín: Az éterben (Zoom)
Részvételi díj: 15 000,-