Oldal kiválasztása

Nyilas telihold

A hétfő délelőtti teliholdban az a legjobb, hogy a Vénusz közben a Bika szeménél, az Aldebaran csillagnál vándorol.

Kép: Levi Banner (Full Moon in Sagittarius)

Az Ikrek-Nyilas tengely (ahol a telihold képződik ezen a szép hétfői napon) a tudás megszerzéséről, gondolkodásról és szellemi-filozófiai témákról szól. Az ilyenkor szokásos érzelmek mellett sok megértés is születhet és láthatjuk azt is, milyen rutinok vannak életünkben és ötleteket kaphatunk arra vonatkozóan, hogyan törhetjük meg ezeket a bekövült sémákat. A folyamatos változatosság és mozgékonyság adja a teret és lehetőséget, ahova az új ötletek, eddigiektől eltérő megoldási furfangok beérkezhetnek.

Az Aldebarannál járó Vénusz pedig (pár)kapcsolatainkra való rálátásra ösztönöz és segít megérteni a kapcsolati működéseinket.

Általánosságban jellemző erre az időszakra, hogy nagyon sok a dinamizáló, ugyanakkor anyagba teremtő égi állás. Ha fáradtak is vagyunk, hamarabb kipihenjük magunkat, mint szoktuk, és az átlagosnál sokkal könnyebb töltődni energiával, hatékonyabb a pihenés.

A Szaturnusz és a Neptunusz kapcsolata szó szerint a „Praktikus Misztika” mozgalmat támogatja. Ennek az a lényege, hogy minden tudásunk az anyagban vizsgázik; spirituális fejlettségünket boldogságunk mértéke és életünk minősége határozza meg. Ez még véletlenül sem külső standardeknek való megfelelést jelent. Ha valaki egy csőben boldog a híd alatt, akkor ő valamit nagyon jól csinál.

Az Ikrek-Nyilas telihold megértési esélyei közül az egyik legszebb azt átlátni, hogy ha valaki másnak az álmáért dolgozom, ami amúgy nekem kényelmetlen is, akkor hagyjam abba a tevékenységemet sürgősen.

Pálcák a kézben, áldás az úton.