Oldal kiválasztása

Szombaton reggel (épp napkeltekor) egy fain kis teliholdunk lesz, mely kiegészül (a Nap oldaláról) a Marssal és (a Hold oldaláról) a Neptunusszal. Közben van még nekünk egy huncut Merkúr-Vénusz együttállásunk is az Arató Szűz múltból elrugaszkodó lábánál, és az Oroszlán csillagkép nemző része is érintett. Sőt, tulajdonképpen érintett a Jupiter és a Plútó is. Úgy tűnik tehát, hogy elég komoly csapatmunka alakul annak érdekében, hogy rend és életöröm legyen a földi játéktéren.

Spirituálisan olyan ingergazdag ez az égi állás, hogy ember legyen a talpán, aki bogozáshoz lát. Én is azt választom, hogy felvillantok analógiás lehetőségeket (hangsúlyozottan nem törekedvén a teljességre), a lényeg inkább az lenne, hogy mindenki érzékeljen rá erre az energiamintázatra, aztán élje meg saját hatáskörben, egyéni sorsfonatban a lehető legmagasabb szinten.

Kép: pinterest.com

A szombat reggeli telihold azt jelenti, hogy egész pénteken (amely péntek a boszorkányok, s mint ilyen: a varázslás napja lehet, ha akarjuk) és péntek éjjel ideje van a gyarapító varázslásoknak. Növő hold idején (és ugye a telihold előtti utolsó napban még ez történik) jobban hasznosul a szervezetben a tápanyag, esetenként a vizet is inkább visszatartjuk. Amire ilyenkor figyelmet fordítunk (akár szertartást végezve is), abból lesz több, az fog gyarapodni, sokasodni. Fokozottan igaz ilyenkor, hogy „ahol a figyelem, ott az energia”, érdemes hát jól átgondolni, minek adunk erőt, hova irányítjuk figyelmünk sugarát. Tudom, hogy a tízmilliószoros nap sokkal nagyobb divat, mint a telihold, de sokszor az egyszerű dolgok is remekül működnek.

A telihold után kezdődik a fogyó hold időszaka, és ilyenkor van ideje az elengedésnek, tisztításnak, selejtezésnek. Könnyebben válunk meg az idejétmúlt, számunkra már hasznavehetetlen tárgyaktól és minőségektől. Azért fontos ez most, mert a Szűz-Halak tengely, ahol zodiákusi értelemben a telihold kialakul, a rendrakásról, a helyretétel munkálatairól szól. Igaz, hogy kívül is és belül is, de – saját tapasztalatom szerint – kívül azért könnyebb akkor selejtezni, amikor fogy a hold és a rend is mintha magától alakulna. És – mintegy mellékesen – jobban rá tudunk látni saját lelkünk rendjére, és a Hold-Neptunusz együttállás segíti az érzelmek kiteljesedését, és az érzelmi életünkben való rendrakást is.

A Nap-Mars kettőse szavatol azért, hogy ne nagyon legyen időnk tátani a szánkat. Az impulzusok gyorsan érkeznek, és aki úgy választja, annak ez az időszak lehet pörgős, ugyanakkor igen hatékonyan sorsfordító mind anyagi, mind lelki értelemben.

Kapcsolataink (pár- és egyéb kapcsolataink) igénylik a szellemi energiát, odafigyelést. Ha kutyaszőr került a levesbe, azt most érzéssel, szelíden és egymást könnyebben megértve tudjuk eltávolítani, sőt, akár újrafőzni az egész levest, újraszőrözni az egész kutyát. Érdemes tudatosítani, hogy amikor kapcsolati megújulásról és új kapcsolat energiájáról esik szó, akkor az nem feltétlenül jelent új szereplőket. Illetve jelenthet olyan értelemben új szereplőket, amennyiben mindenki (aki felhagyott a sodródással – legalább részlegesen) új embernek számít 10 évvel ezelőtti önmagához képest.

Az alapvető energetika most a rend, ami a lélek igazságából születik. Felismerni onnan lehet, hogy nem agresszív, nem kritikus, nem bántó. Hanem szelíd, elegáns és visszafogott. Mégis, aki találkozik, azonnal tudja, hogy miről van szó.

Mit szóltok ahhoz a – részben már ismert – mantrához, hogy „annyira szép, hogy csak igaz lehet”?

Hasznos, ha szombat reggel szentelünk pár percet az elmélyülésnek, az imának (ima alatt azt értem, amikor teljes lelkünkkel a számunkra érvényes Istenség felé fordulunk, köszöntjük, elmondjuk a mondandónkat és türelmesen és tisztelettel várjuk a reakciót) azért, hogy ha szükséges, akár a teljes jövendőt (úticélt, irányt, megoldásokat) újra lehessen tervezni, és ezzel a friss erővel és motivációval lehessen szárnyalni felfelé, a végtelen szabadságba. Természetesen minél nagyobb a baráti társaság, annál szórakoztatóbb lesz ez a repülés (is).

Ne higgyétek, teszteljétek!

Pálcák a kézben, áldás az úton.