Oldal kiválasztása

A mai mese a hétköznapokban váratlanul felbukkanó szexuális energiákról szól.

Mindjárt az elején ki is javítom, amit írtam. A szexuális energia nem feltétlenül helyzetekhez köthetően kapcsol ki és be. Ez az energiaáram folyamatosan bennünk mozog, csak bizonyos ingerek, lelki történések hatására némelykor erősebbnek érezzük, mint máskor.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A civilizált világ él-hal a kartotékozásért. Mindent besorolunk valamilyen címszó alá, ami azt is jelenti, hogy az összes többi címszó alá nem soroljuk be. Az óvodában óvónők vagyunk, a Postán ügyfelek, az értekezleten értékesítők. Külön helyzeteink vannak, melyekben (az egyébként naphosszat kirekesztett) érzelmeinknek engedélyezünk némi megmutatkozást. Ilyen az anyák napja, a színház, a hálószoba (jó esetben), és a pszichodráma csoport.

Nem csak a szexualitásra érvényes, hogy vannak élethelyzetek, amikor nemkívánatosként éljük meg az érzet megjelenését. Tömegközlekedési eszközökön például kifejezetten ciki zokogni, de lassan már ott tartunk, hogy hahotázni is. A BKV-n faarccal utazunk, mert ott zötyögő polgár vagyunk. Ennyit enged meg a közmegegyezés. Életünk legtöbb szituációjában tanult közömbösségben kuksolunk, mert így kényelmes, nem hozzuk zavarba sem magunkat, sem a többieket.

Az sem túl gyakori, hogy azonnal megfelelő módon lereagáljuk a főnök extragalaktikus hülyeségét. Általában a felszabadító ordítást lenyeljük későbbre (jó lesz az a családnak is), helyette mosolygunk és kihátrálunk az irodából.

A citált néhány példa azt hivatott megmutatni, hogy a szexuális energetika távolról sincs egyedül azzal, hogy inadekvát helyzetekben felbukkan, mi meg jól nem kezdünk vele semmit.

De kit érdekel az összes többi érzet, ha a szexről is lehetne beszélni? Rendben van.

Korábban volt arról szó, hogy korunk embere képtelen érzékelni az eltérő energiák finom különbségeit. Amit megjelenő szexuális energiaként azonosítunk, nagyon könnyen lehet tévesen dekódolt odaadó figyelem.

Aztán olyan is van, amikor ráhangolódunk beszélgetőpartnerünkre, és magunkban érezzük az ő vágyát. Ez ritkább eset, és elég könnyen megtanulható, hogyan lehet a saját érzelmeinket megbízhatóan felismerni, és lehetőleg kizárni mindenki másét.

Történik úgy is, hogy a bennünk megjelenő érzet valóban fizikai vágy. Erre mondjuk, hogy egyes emberekkel működik a kémia, másokkal nem. Általában nincs mély karmikus feladatunk mindenkivel, akit futólag megkíván a testünk, kár ezt túlgondolni. Sokszor ez a jelenség csak annyit közöl, hogy működik a mágnesesség, és vaspor van a környéken.

És hogy mit lehet vele kezdeni, ha már megjelent? A legegyszerűbb, hogy felismerjük és örülünk neki. Ha a megélés adott szituációban nem opció, akkor szépen bele lehet vezetni valamely más, számunkra lényeges területbe. Lelkesedés épülhet belőle, inspiráció, művészi ihlet. El lehet vezetni testünk olyan szerveihez, amelyeket szeretnénk erősíteni, gyógyítani. Egész könyvtára van a szexuális energiával való micsinálás művészetének, elérhetők tanfolyamok, workshopok a témában. Jó szívvel biztatok Mindenkit, hogy kezdje meg a saját egyéni felfedezőútját.

A szexualitás és az életöröm analóg fogalmak. Túl fontosak ők a vállrándítással szőnyeg alá söpretéshez.