Oldal kiválasztása

– Elkezdtem több síkon érzékelni a valóságot. És minden síknak több zsebe van, és ezekben a zsebekben új és újabb fraktálok nyílnak, és ezekben a fraktálokban benne van a Létezés összes titka. Most azzal foglalkozom, hogy nyitogatom a zsebeket.

– Betépve nehéz lineáris láncra felfűzni a gondolataimat.

– Ja, nekem is. Szétszóródik a figyelem.

– Nem vagyok fókuszált. Mintha figyelemzavaros lennék.

– Pedig rád ez nem jellemző a hétköznapokban.

– Micsoda?

– Hát… hogy ne lennél fókuszált.

– Miről beszélgettünk?

– Asszem arról, hogy nehéz így beszélgetni betépve.

– Hát igen… az benne a nehéz, hogy nehéz.

– Mindig elkalandozik a figyelmem, az a baj. Közben egy teljesen másik síkon történnek az események, és azzal vagyok elfoglalva, hogy azt nézem.

– Mhm… És mit láttál?

– Hát… azt most már így nem tudom, mert folyamatában kell benne lenni. Rá kell ülni egy hullámra és menni vele. Kurva jó. Csak beszélni nehéz róla.

– Miről?


A Mesternövények/főzetek körül minden rendben van. Földanya azért adja nekünk őket, hogy kapcsolatot tudjunk teremteni mélyebb önvalónkkal, a bennünk lévő (és így minket körülvevő) Tudatossággal.

A problémát az okozza, hogy eltűnt az életünkből a tisztelet, a cél, a felelősség és a fegyelmezettség. Csodálatos tanítóinkat puszta élvezeti szerekké degradáltuk. Fabergé tojást használunk ajtóütközőnek.

Valamely könyvben olvastam évekkel ezelőtt (egy kínai ópiumbarlang tulajdonosa mondta valakinek), hogy az a baj a nyugatiakkal, hogy nem ismernek mértéket. Nem az ópium szolgálja őket, hanem engedik, hogy a szer uralkodjon felettük, és ez okozza majd a vesztüket.

És lőn.

Ha esetleg fogyasztotok (természetes) tudatmódosítókat (alkoholt Magyarországon, illetve más egyebet olyan helyeken, ahol legális), esetleg próbáljátok ki, hogy nem dobjátok magatokat bele az áramlásba, hogy sodorjon, amerre akar.

Érdemes kipróbálni, hogy mindent (akár egy pohár bort is) előzzön meg egy rövid fohász, szándéknyilvánítás, felajánlás. Aztán gyakoroljátok az egyensúlyt: ahogy a vitorlás kapitánya használja a szelet. Egyensúlyt talál, felhasználja a rendelkezésre álló erőforrásokat (a szelet és áramlatot) a saját céljai elérésére. Véletlenszerű sodródás helyett világos céllal, fegyelmezetten, fókuszáltan eljut: valahonnan valahova.

Egészen más élmény lesz, amikor csak addig mentek, ameddig még saját „lábatokon” eljuthattok. A Mesternövény, gomba, főzet, párlat, stb. valódi célja, hogy tanítson, hozzáférést adjon, megoldáshoz segítsen. Lazításra, bulizásra ott van a strand meg a pöttyös labda. Próbáljátok ki, ha van kedvetek, mennyire más élmény tisztelettel, szentségként, alázattal közelíteni Földanya hírnökeit.

Aztán ha van kedvetek, írjátok meg, mit találtatok.

Pálcák a kézben, áldás az úton.