Oldal kiválasztása

A kedd délelőtt kezdődő időszakban kapcsolati téren a tanulás és a szeretet mellett fontossá válik az anyagban való tapasztalás. Bizonyos kérdésekben érzékelhetjük, hogy valaminek eljött, vagy éppen lejárt az ideje.

Igyekezzünk társainkat, családunkat, de még az idegennek tűnő embereket is a szeretet bölcsességével szemlélni. Az a dolgunk ebben a világban, hogy minél szélesebb körben áramoltassuk a feltétel nélküli szeretet energiáját. Amikor ez nehéznek tűnik, jusson eszünkbe, hogy talán éppen annak a társunknak van a legnagyobb szüksége szeretetünkre, akit megítélnénk, vagy aki felküldi agyunkat a plafonra. Mert pontosan azért viselkedik olyan lehetetlenül, azért mérgesít bennünket, mert híjával van az egyedüli szentségnek, amely egyensúlyt teremthet egy emberi lélekben. Ez a szentség pedig nem más, mint a szeretet.

És a legcsodálatosabb ebben, hogy a szeretet ingyen van. Nem is kell feltétlenül közölnünk, hogy szeretünk valakit. Elég, ha szavak nélkül sugározzuk magunkból, mérhetetlen bőségben, mindenki felé. Nem kell látványos bejelentés, nem kell kirakat.

131105

A most következő negyedévben a művészetekben, a művészi kreativitásban is észre fogjuk venni, hogy inkább az anyagban vágyunk teremteni. A megfogható, tárgyiasult alkotások érintenek meg lelki szinten, vezetnek előre utunkon, ajándékoznak meg misztikus tapasztalatokkal, felismerésekkel.

A következő időszak végig kedvez azon törekvéseinknek, melyek a harmóniát a hétköznapok szintjén kívánják megvalósítani. Az anyagban megjelenő dolgok adják kezünkbe a megoldásokat. Az égi energiák az anyagi biztonság megteremtését, a gyarapodást, kiteljesedést segítik.

Ez a néhány hét különösen alkalmas arra, hogy úgy gondoljunk életünkre mint egyedi és megismételhetetlen műalkotásra. Lelkiekben készüljünk fel, vizezzük be a kezünket, indítsuk el a korongot és lássunk munkához. Itt az idő.

Pálcák a kézben, áldás az úton.