Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com (Taurus)

Kép: alphacoders.com (Taurus)

Csütörtökre forduló éjjel a Bika jelébe lép a Nap, és itt alkot szoros együttállást a hátráló mozgást végző Merkúrral.

Zárójelben megjegyzem, hogy mindhárom olyan bolygó hátráló mozgásban van az égbolton, aki a bölcsességgel és a tudással kapcsolatba hozható. Ez jelentheti azt is, hogy elszaporodhatnak életünkben a leckék. Főleg azok, amelyek visszatérő helyzetekből megtanulandók, illetve arra ösztönöznek, hogy ébresszük fel magunkban a már amúgy is bennünk lévő bölcsességet.

A Bika Nap üzenete pedig az, hogy (minden időjárásbeli látszat ellenére) megérkeztünk a termékenység idejébe. Most fordítjuk termőre, teljesítjük ki és stabilizáljuk, amit a Kos erejével elindítottunk. Előfordulhat az áramlásban némi lassulás, és fontossá válnak a fizikai élet örömei is, más szóval a testi gyönyörök. Az érintés, finom ételek, minőségi italok. Az is spirituális lecke lehet, hogy miként és milyen gyakran tisztelem meg önmagam azzal, hogy minőségi ételt és italt veszek magamhoz, finom kelmékbe burkolom a testem, azzal foglalkoztatom az elmém, ami hasznára van és gyönyörködteti, és hasonlók.

Fontos lesz a biztonság is, mindenféle értelemben. A Merkúr pedig – mielőtt visszaérne a Kos jelébe – arra inspirál, hogy győződjünk meg egyes gondolatok (úgy a sajátunk, mint másoké) valóságtartalmáról. Ezt könnyen mindennaposíthatjuk azzal a kedves szokással, hogy minden (MINDEN) gondolat után, ami elér bennünket (jöjjön akár belülről, vagy kívülről), utána biggyesztjük: „biztos?”.

A tavasz kiteljesedése az élet élvezetéről szól. Most érkezik el az az idő, amikor könnyen tanulunk gyönyörökről, fizikai élvezetekről. Ilyenkor talán könnyebben megengedjük magunknak, hogy belemerüljünk a kellemességekbe.

Pálcák a kézben, áldás az úton.