Oldal kiválasztása
Kép: erdelyben.info (Sárkányölő* Szent György)

Kép: erdelyben.info (Sárkányölő* Szent György)

Szent György napján a hátráló mozgást végző Merkúr kapcsolata az Uránusszal már érezhető lesz. Eme stellium a visszatérő, komoly fejtörést okozó helyzeteink váratlan megoldásában segít bennünket – jó esetben. Mert előfordulhat, hogy csak annyit érzünk: össze-vissza ugrálnak a gondolataink, ez így egyáltalán nem jó.

Szomjazzuk a szellemi szabadságot (sőt, sarkítva mondhatnám azt is, hogy nem tűrjük, hogy szellemi-gondolati síkon bárki korlátozni merészeljen bennünket), keressük az új irányokat, akár azonnal is indulnánk a nemtudjukhovába. Ezért aztán nem árt, ha eleve térképpel a zsebben vágunk neki ezeknek a napokban, hogy kihasználhassuk a kedvező széljárást. (Lásd még: „Céltalan hajósnak semmilyen szél nem kedvez.” – Seneca)

Sok erőnk és lendületünk lesz – főleg szellemi szinten. Szabadságvágyunk az egekben, és fogékonnyá válunk a különleges, szokatlan ötletekre, megoldásokra. Alkalmasint ez a pár nap megtaníthat bennünket hirtelen elhagyni a komfortzónánkat. Amikor az Uránusz játékban van, akkor ezt az elhagyást általában nem tyúklépésben mérjük, hanem fényévekben. Kábé. Aki a tavaszi ilyen-olyan kúrákat követően fogadóképessé tisztult, nagyon figyeljen oda a hirtelen, váratlanul bevillanó ötletekre. Főleg azokra, amiken maga is meglepődik. Ezek kivétel nélkül mindig a kincshez vezető ösvény fontos állomásai.

Pálcák a kézben, áldás az úton.

*A harcos sárkányvédők figyelmébe: a legendák az ember belső folyamatait írják le. A valódi sárkányoknak semmi bántódásuk nem esik. Az allegória a bennünk élő ösztönerők, hátráltató energiák legyőzését, uralását van hivatva mutatni. A sárkányok tanítóink, barátaink.