Oldal kiválasztása
Kép: keen.com

Kép: keen.com

Szerdán két együttállást is ünnepelhetünk az égbolton. Közös bennük az újjászületés üzenete. Az egyikben inkább a konkrét, a másikban inkább a szellemi. De az elv ugyanaz.

A Hold a Bika jelében találkozik a Nappal kora délután. Az új dolgok elindítását ez az égi helyzet az anyagra értelmezi. Itt az ideje, hogy konkrét lépéseket tegyünk, hogy a kezdeti lépéseket immár valóban megtegyük. Bika újhold idején elkezdett dolgainkban benne rejlik a bőség és a termékenység ideája. Minden értelemben.

A hátráló mozgást végző Merkúr szerdán áll pontosan együtt az Uránusszal a Kos jelében. Ez jellemzően gyors észjárást, tüzes (akár szenvedélyes) gondolatiságot hoz magával. Fokozott igényünk jelenik meg a szellemi értelemben vett tisztázásra, illetve a szabadságra. Sűrűbben lehetünk figyelmesek bevillanó sugallatokra, új gondolatokra, amelyek esetleg arra biztatnak, hogy vágjuk fejszénket valami szokatlanba (ha már éljen a képzavar…).

A munkahét közepét akár el is könyvelhetjük a lázadás napjának, hiszen ekkor tetőfokára hág a szabadság iránti vágyunk, és ezt sokszor szenvedélyes ki- és beszólásokba, odaszúrásokba csomagoljuk. Talán nem kell ezeket elfojtani, hiszen ideje van a lázadásnak is. Csak az nem feltétlenül mindegy, hogy ennek a profán, a szentséges, vagy legalább az elegáns módját választjuk-e.

Pálcák a kézben, áldás az úton.