Oldal kiválasztása

Bár a Mars és Plútó emelő kapcsolata csütörtök reggel volt egzakt, azért ez az aspektus erőteljesebb, mint egy pillangó bóbitája, hatni is fog még a hét második felében is bőven, tehát ma is érdemes merengeni rajta.

Kép: downloadwallpeperhd.com

Kép: downloadwallpeperhd.com

Amikor a Mars és a Plútó kapcsolatba kerülnek, ott egyfelől felgyorsulnak, másfelől mély régiókat érintenek az események. Ugyan a köztük ívelő fényszög lelkesítő és inkább a tanulást segíti, azért érdemes szem előtt tartani, hogy mindarról, amit ez a két planéta jelent, legpraktikusabban az anyag világában tudunk tanulni. Mégpedig élethelyzetek segítségével. Ezért hát ha elsődlegesen nem is, másodlagosan biztosan számíthatunk konkrét történésekre. A megértés is csodás és érzelmek nélkül üres lenne ez a bolygó, de most az aktivitásé, cselekvésé a főszerep. Akárhányadlagos bontásban is. Ehhez jön még, hogy mindketten (Árész és Hádész is) Föld elemű jelben járnak, ami szintén a konkrétumokat és a fizikai síkon tapasztalandó dolgokat jelenti. És ez egyben a jó hír is.

Felfoghatjuk ezt úgy is, hogy amin eddig dolgoztunk, az most szökken szárba. Most mutatkozik meg a mindennapi életben. A mostani változások és történések arról szólnak, hogyan lehet életünk termékenyebb, és hogyan fejlődhetünk (akár radikális lépések, mélyről induló, gyökeres átalakulások lépcsőin haladva).

Ha esetleg vannak az életünkben olyan helyzetek, amikkel ideje lenne valamit kezdenünk, ám eddig nem nyúltunk hozzájuk, mert inkább elviseltük a kényelmetlenséget, akkor valószínű, hogy a kényelmetlenség bravúros hirtelenséggel átvált elviselhetetlen feszítésbe. Mint minden, értünk van ez is: saját utunkon lökdösnek tovább ezek az események. Igen, a mélységek mélységeiből felkavarodó érzelmek IS.

A Vénusz hátráló mozgásában visszatért a Halak jelébe, ezzel – különösen párkapcsolati vonalon – hozza a lehetőségét a visszatérő helyzetek felismerésének, és a méltatlanságok befejezésének. Azért fordulunk ide vissza, hogy újból a mélybe nézhessünk (és a Mars-Plútó erejével megtehessük a szükséges intézkedéseket), hogy kitakarítsuk a mélyben (vagy árnyékos sarkokban) rejtőző akadályainkat.

A Merkúr a Bika jelébe lépett néhány napja, ezzel termékeny gondolatiság érkezhet mindennapjainkba, ha engedjük. Más olvasatban gondolataink az anyag világa felé fordulnak, és kezdődhet az oda-visszahatás: élesben tesztelhetjük, hogy valóban a lét határozza-e meg a tudatot, vagy esetleg épp fordítva…

Segítség lehet, ha engedünk időt magunknak a lassulásra, kikapcsolódásra. Gondolatainkat és érzéseinket sokkal könnyebb úgy elrendezni, ha magunk vagyunk, és semmilyen sürgetés nem érkezik sehonnan. Ez nem önzés, hanem alapvető szükséglet. (Ahogy a Nap közelíti az Uránuszt a Kos jelében, lassan ideje érkezik egynémely fogalom újradefiniálásának is, de ez már egy másik mese.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.