Oldal kiválasztása
Kép: eBay

Kép: eBay

A decemberi újhold játékában részt vesz a hazatérés küszöbén álló Szaturnusz is. A hétfő reggeli varázslatra ráhangolódhatunk úgy, hogy keleti irányban meditálunk, vagy egyszerűen befelé figyelünk napkeltekor.

A mostani megújulás-üzenethez társul a nagy ívekben való gondolkodás. Hosszú távokra szóló dolgaink megkezdéséhez ideális a hétfő reggel. A dolog visszafelé is igaz: amik hétfő reggel történnek, sanszosan egy tágabb nézőpontból, jövőre való hatásaiban is értelmezhetők.

A Szaturnusz hozza a véget érések, a tapasztalások és az (elérkezett) időben megtett lépések ideáját. Bizony most kevés agyalni, elhatározni, fejben kidolgozni. Itt az idő a fizikai világban játszani, a maga játékos valóságában élni az életet. Mert a „mi lett volna, ha” kezdetű eszmefuttatásokból soha semmi valóságos nem derül ki. Az igaz dolgaink az életben azok, amikhez odamentünk, megéltük, megízleltük, érintettük és tapasztaltuk. A tapasztalatok beavatásai a valódi tanulások. Mert csak akkor tudom adott dologról bizonyosan, hogy mit okoz nekem/bennem, ha találkoztam vele, megízleltem, (stb., lásd előbb). Mindaddig, amíg Szaturnusz bölcsessége hiányzik, addig csak a levegőbe beszélek és elméleteket gyártok.

A Szaturnusz tehát valóban a küszöb őre. Egyik értelmezésben mondhatjuk, hogy a képzelgéseket az élet valódiságától elválasztó küszöb őre. Nevezett küszöböt pedig hasznos és szükséges napi rutin szerint átlépegetni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.