Oldal kiválasztása
Kép: Gaia Blooming (Sagittarius Full Moon)

Kép: Gaia Blooming (Sagittarius Full Moon)

Szombaton a Nyilas jelében járó Vénusz segíti a nagyobb távlatokban való gondolkodást, főleg kapcsolati (esetleg művészeti) értelemben. Kapcsolatainkban a szenvedélyek mellé érkezik az intellektus igénye. Megjelenhet a vágy a megértésre, a szellemi szintű kapcsolódásra. Felfedezhetjük az erotikát abban a játékban, amikor társunk szellemiségének vadregényes tájait barangoljuk be.

A Vénusz csillagképi értelemben a Skorpió ollójánál halad, amely égi környezet a radikális, gyors befejezések, elengedések helye. Kapcsolatainkból tehát most gyorsan és véglegesen kivághatjuk az oda nem való részeket, hangulatokat, lelki venyergéseket.

A Nap a hétvégén közelebb hozza a SZER-etet megélésének képességét. Annak is elsősorban az isteni fajtáját. Felfedezhetjük persze társainkban is Isten arcát, ám úgy tapasztalom, hogy amikor a Nap az Antaresnél jár, az legtöbbször magányos, intim, nagyon belső élmény.

Advent első vasárnapjának délutánján áll a Hold pontosan szemben a Tejúton járó Nappal. Ebben a teliholdban – a rengeteg érzelem mellett – ott lesz a mély lelki folyamatok megértésének és megértetésének igénye, képessége és szükséglete. A Nyilas-Ikrek tengelyen az értelem kapcsolódik a sokszor változékony, ésszel nehezen követhető lelkiség birodalmához. Ez a telihold a minőségi eszmecserét, a valódi lelki kommunikációt segíti. Ebből következik, hogy az érzelmi témákat (is) érintő bogozó beszélgetéseket szerencsés vasárnap délutánra időzíteni. Mindezt úgy, hogy igyekezzünk mellőzni a terjengősséget, fogalmazzunk pontosan és szabatosan. Érzelmi kérdésekben nehéz objektíven nyilatkozni (különösen személyes érintettség esetén), most mégis képesek lehetünk arra, hogy az érzés megélésével párhuzamosan tartsunk bizonyos távolságot, és ebből a tárgyilagos(abb) távolságból fejezzük ki lelkünk tartalmát. Lehetőségekkel, izgalmakkal és csodákkal teli időszak a mostani (is). Hajrá, Élet!

Pálcák a kézben, áldás az úton!