Oldal kiválasztása
Kép: Serafice (Tarot: The Moon)

Kép: Serafice (Tarot: The Moon)

Vasárnapra virradó éjjel a Merkúr átlép a Halak jelébe. Ennek következtében gondolataink gyakrabban fordulhatnak a lezárások, befejezés, végső soron esetleg a (köznapi nyelven) halál(nak nevezett csoda) felé. Ilyenkor többet töprengünk érzelmi kérdéseken és a beszélgetések is könnyen fordulnak mélyre, szívesen érintik a fizikai szemmel láthatatlan tájakat.

Délután aztán újhold lesz, szintén a Halak jelében, tág együttállásban a Neptunusszal. Most van az, hogy az érzelmi megújulás fontosságát lehetetlen túlhangsúlyozni. Itt az ideje a köd eloszlatásának; mielőtt (vagy legalább miközben) új utakat indítunk életünkben, szenteljünk figyelmet az összegzésnek, konzekvenciák levonásának. Százszorosan megéri.

Ez a csodás vasárnap hozza a Marsnak és az Uránusznak az egzakt együttállását. Tetőzik tehát a szabadságharc, ami önmagában még simán lehet belső kategória. A mágikus háromszög még mindig aktív, színezve azzal, hogy a Halak jelében járó négy bolygó most szükségképpen hozza a befelé figyelést, érzelmi munkát, lezárásos témákat.

Mert ettől szép.

Pálcák a kézben, áldás az úton.