Oldal kiválasztása

Pénteken délután a Vénusz is átlép a Kos zodiákusi jelébe, ám csillagképi értelemben még egy ideig a Halak csillagkép visszaúszó halánál vándorol, a Pegazosz (Táltos) csillagai alatt, ahogy a Mars is teszi.

Kép: digitalartgalery.com

Kép: digitalartgalery.com

Ahogy a Halakból átlép a Vénusz a Kosba, (pár)kapcsolati területen a romantikus álmodozások kora hirtelen átvált cselekvőbe. Megjelenik a sokszor konok energia, amivel menni, tenni, haladni akarunk. Előfordulhat, hogy a türelem szabadságra megy. Nem azért, mert ez alacsony szintű működés, mert nem feltétlenül az. Mert van a türelem, és van olyan b@szakodás, amit beszuszakolunk a „türelem”-címke alá, holott pontosan tudjuk, hogy ez már (rég?) nem az a kategória.

Kapcsolati értelemben különösen (de talán máshol is) úgy érezhetjük, hogy el kell(ene) kezdődnie valami fontosnak. Esetleg érezhetünk falramászási késztetést minden olyan esetben, amikor véleményünk szerint már lépni kellene, cselekedni, mozdulni, a világ meg csak áll, mint az a bizonyos királyi jogar a lakodalomban.

A következő napok intenzív energiákat hoznak. A magas szinteket úgy tudjuk majd megélni, hogy mihamarabb találunk egy (vagy több) értelmes célt, ahova ezeket az erőket el tudjuk vezetni. Hogy ne úgy viselkedjünk, mint egy túlzabolt versenyló, akit karámba zártak, hanem idejekorán ismerjük az elérendő célt, mert most van erő, tehetség és lendület, hogy vágtassunk toronyiránt, magasan átlendülve az esetleges akadályokon, sebesebben a szélnél, úgy, ahogyan a teremtő gondolat. Ezt onnan tudjuk, hogy a Mars és a Vénusz felett a Táltos csillagai ragyognak, a táltos paripa pedig a teremtő gondolat sebességével közlekedik és isteni sugallatokat hurcibál, csak mondom.

A közvetlen csillagképi háttér arról mesél, hogy kapcsolatainkban különös jelentősége van a visszatérő helyzeteknek, illetve nagy segítség lehet, ha megértjük, hogy milyen (kapcsolati) minták miatt kerülünk újra és újra hasonló szituációba, mert a visszatérés oka sokszor (szinte mindig) az értetlenség. Amikor megvan a lecke, nézhetünk újra előre.

Ha ismét a Zodiákusra tekintünk, azt látjuk, hogy az erő és a kezdetek mellett a Koshoz – testi szinten – a fej tartozik, amit érthetünk akár szervi értelemben is, vagy akár szellemiségként is. Ebből következik, hogy az előttünk álló szép hetekben az agy szerepe mint erogén zóna különösen felértékelődik. Aki ezzel az információval rendelkezik, sikeresebb lesz bizonyos területeken. Pedig ez a tudás nem is nagyon titkos. Tapasztalatokat az „asztrozófia gyönyörei” jeligére kommentben várom 🙂

Pálcák a kézben, áldás az úton.