Oldal kiválasztása

A Merkúr újra a Bak jelének vendége, gondolatiságunkban tehát visszakapjuk a tárgyilagosságot és praktikumot. Akinek az életében vannak „merre van az előre?”-típusú kérdések, az figyeljen, mert mostanság ezekre is kaphat választ.

Kép: iloubnan.info

Kép: iloubnan.info

A Vénusz-Neptunusz együttállás hatására továbbra is érzékenyek lehetünk, különösen (pár)kapcsolatainkban. Előjöhetnek lezárandó témák, illetve a mély egység-élményre és harmóniára való igény. Előfordulhat, hogy megjelenik a segítség inspirációja: vágyunk tenni társainkért, a világért. Ez önmagában szuper, csak kár, hogy sokszor válik csapdává. Egy dolog önzetlenül adni, és megint egy másik dolog a Terézanyu-álarc mögül köpködni a világra és turkálni mások szennyesében. Emlékezzünk arra, hogy a megváltást is célszerű önmagunkban intézni, befelé és belül. Adni pedig mindig lehet: egy mosolyt, jó szót, figyelmet, kedvességet. Amiből igazi hiány van a világban.

Remek kikapcsolódás lehet egynémely mese, vagy egyéb történet, ami kiemeli lelkünket a hétköznapi forgatagból. Aztán a mélyen átélt történetektől már csak egy apró lépés a (boldogságot) teremtő álmodozás.

Ezekben a napokban továbbra is téma a szabadság, a keretek feszegetése, és igazságérzetünk sem kuksol erőtlenül valamely sarokban. Erőt adó gondolat (külső vagy belső) konfrontáció esetére: az igazság ösvénye mindig nyerő út, függetlenül a látszattól.

Pálcák a kézben, áldás az úton.