Oldal kiválasztása

Január 28-a olyan különleges nap lesz, hogy a tiszteletére készülők egy rövidebb és egy hosszabb leírással.

A rövid:

Istenkirály nap lesz, tessék hoppantott brunyókát priccenteni!

A hosszú (1-4.):

(1.)

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Alig kezdődik el ez a mesés szombat, máris együtt fog állni a Nap és a Hold, mégpedig a Vízöntő jelében. Az újhold üzenetében mindig ott a megújulás, újjászületés és új kezdetek inspirációja. Ehhez jön most a korlátozhatatlan szabadságvágy, továbbá vágy és késztetés a szokatlanságokra, vibrálóan mókás dolgokra, a zseniális fordulatokra és a tisztázás motivációja. Mindezek tetszőleges kombinációban, bárhol felüthetik a fejüket.

(2.)

Az előzőekhez csatlakozik egy kialakulóban lévő, de már markánsan érezhető Merkúr-Plútó együttállás, annak minden szépségével. A Bakban járó Merkúr segít bennünket a sallangmentes, szabatos fogalmazásban, míg a Plútó közelsége gondoskodik arról, hogy (leírt, vagy kimondott) szavaink magunkban hordozzák a radikális (sors)fordulatok lehetőségét. Amikor a Plútónak és a Merkúrnak valamilyen kapcsolata alakul egymással, érdemes figyelemmel lenni arra, hogy beretvaéles kardot kapunk kezünkbe, tehát bölcs dolog használat közben fokozottan észnél lenni. Értem ezalatt, hogy jól megrágjuk minden szavunkat, mielőtt útnak indítanánk, tudva, hogy a becsapódás helye is érző, élő entitás. Amikor a Plútót hozza helyzetbe a Kozmosz, minden esetben vizsgázunk a zsigeri ösztöneinken való uralkodási képességünkből. Elhihetitek, ha gondoljátok, hogy a Plútó-Merkúr akkor válik művészetté, amikor szavainkkal úgy fordítunk (akár radikálisan) saját sorsunkon, hogy közben nem hagyunk magunk után véres, csonkolt hullákat – még eszmei értelemben sem.

(3.)

A reggeli órákban a Mars jegyet vált: „hazaér” a Kos jelébe. Lecsupaszítva ez nyers erőt, zabolázatlan energiát, lelkesedést jelent(het). Kos Mars alatt általában gyorsan történnek a dolgok, ami jó, mert mi magunk is hajlamosak lehetünk a türelmetlenségre. Ilyenkor könnyebb elkezdeni bármit, éppen a fent emlegetett lelkesedés miatt. Tűz elemű bolygó érkezik Tűz elemű jelbe, a lobbanékonyság tehát garantált – sok területen. Készülhetünk rá, hogy szenvedéllyel teli időszaknak nézünk elébe. A Koshoz tartozik testi szinten a fej, tehát mindez jellemző lesz szellemiségünkre és gondolkodásunkra. Esetleg a lényeges dolgok vitáját bölcs dolog kicsit későbbre időzíteni, hacsak nem párbajjal vágyunk döntésre jutni. Ugyanakkor szerelmetes szempontoknak nagyon kedvez ez a helyzet, tombol a férfierő. A buktatók a féltékenységi és egyéb indulatos jelenetek lehetnek; tudom, hogy Nálatok ez már nagyon ritkán fordul elő, inkább azért írom le, hogy felismerjétek, ha esetleg az utcán, vagy a Híradóban (van még ilyen?) láttok effélét.

(4.)

A Jupiter a Spica csillagnál vándorol, mégpedig ha a csillagos égboltot vizsgáljuk, akkor „fölötte”. Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy mindannak, amit a Jupiter jelent, az az alapja, amit a Spica jelent. Ez az állás maradni fog egy ideig, ezért szívesen Rátok bízom a megfejtést. Alant írok hozzá egynémely magyarázatot.

A Jupiter az Igazság, a tudás (a Szeretet Bölcsessége), a filozófia, akár az Isten felé nyújtózó gondolatok megjelenítője. A Spica csillag (a ’Spica’ kalászt jelent) az aratás szimbóluma. Csillagképi értelemben eddig tart az Arató Szűz, a Spica a kezdete a Virgo csillagkép angyali részének. Határcsillag tehát, két világot (a fizikait és az éterit), két cselekvési módot (a mozgásban levést és az engedést) és két minőséget (az emberit és az ember síkját meghaladót) választ el, illetve köt össze.

Az elmúlt időszakban magokat vetettünk, és most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, ahol ezeket a magokat learatjuk. Az Igazság pillanatai ezek, és ez az igazság nem (ez az igazság sem) ott mutatkozik meg, amit gondolunk vagy hiszünk (még kevésbé abban, amit mondunk), hanem a cselekedeteinkben. No agyalás, no pofázás, kizárólag/only/exclusively/nur/soltanto a tettek számítanak.

Valamint az örök mentőkörülmény: a helyzetek, körülmények, (ember)társak elfogadása, és a lehetőség megengedése, hogy minden és mindenki úgy jó, ahogy van. Ez nem azt jelenti, hogy tilos nemesedni, önmagunkból a legjobbat kihozni. Csak hogy már eleve is minden és mindenki jó úgy, ahogy van.

Pálcák a kézben, áldás az úton.