Oldal kiválasztása

14-étől az érzékenyebbek kezdhetik felfedezni a Jupiter-Vénusz kölcsönhatás energiáit a mindennapjaikban.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A Jupiter a (Szeretet) Bölcsesség(e), a Vénusz a Szerelem (és a női típusú termékenység, kreativitás és művészetek) planétája. Kettejük kapcsolatában ezúttal a szintemelkedés és a tanulás motívumai jelennek meg.

Zodiákusi értelemben mindketten Levegő elemű kapcsolat-jelben tartózkodnak. Ezen nincs nagyon mit magyarázni: kapcsolataink működéséből (önmagunk kapcsolatbéli működéseiből) tanulhatunk. Esélyünk van felfedezni a Szer-elem bölcsességét (igen-igen, van Neki).

Ha a csillagos égboltot nézzük, akkor a Szerelem ereje lehet az, mellyel emelkedhetünk, jobb emberré válhatunk, esetleg (és ez nem ritka manapság) olyasmit valósíthatunk meg, amin keresztül az Örök Egy Elv beszél az emberekhez (ez lehet akár formális művészet, akár érintés, akár beszélgetés, gyógyítás: tényleg bármi).

A bölcsesség, az istenkeresés és a filozófia mostanában a jövő felé tett lépéseket segíti. Fontos tudni, hogy ebben a jövőben mindig a jelenben vetett magok gyümölcseit aratjuk. A vénuszi behatás most arról mesél, hogy merjük/akarjuk már végre felfedezni az emberi kapcsolatokban, a szerelemben, vonzódásban, szexuális energiában a magasabb világokra nyitó, Istenhez (bárkinek bármit jelentsen is ez a szó) közelítő valóságot. Hogy akarjunk/merjünk tanulni a kapcsolatainkból, szerelmeinkből/-től, és szégyen nélkül, nyitottan és bátran álljunk az új fejezetek elé.

Emlékeztek a népmeséinkre? A királyfik sosem menekültek el a próbák elől. Hanem odaálltak, „Egy életem, egy halálom!”, és küzdöttek. Erővel, furfanggal, jó cselekedetekkel, pozitív karma-teremtéssel, vagy akárhogy hívjuk. Mert a táltos csak annak repül, aki arra érdemesnek bizonyult. Annak viszont úgy, mint a gondolat.

Pálcák a kézben, áldás az úton.