Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

20-án kora délután a Mars átlép az Oroszlán jelébe. A Mars és a Nap együttállás már meglévő, de a Nap még egy ideig a Rák jelében lépdel. Ezzel együtt: két Tűz elemű bolygó együttállásából az egyik átlép az Oroszlán Tűz elemű jelébe… ez a nap nagyon szenvedélyes, robbanékony is lehet, akár elsöprő és túlzásokra hajlamos. Azonban éppen akkor, amikor az átlépés megtörténik, a két „női” princípium, a Hold és a Vénusz is együttállásba keveredik, és ezzel számottevően képesek lesznek lágyítani a hűbelebalázs-energiákat.

A hétköznapok (poláris) világára lefordítva ez úgy is értelmezhető, hogy a szelíd, hűs női energiák támogatják, ugyanakkor viselhetővé lágyítják a férfias késztetése(in)ket. Az uralkodói lendületnek, a szeretet által mozgatott bátor, cselekvő energiáknak vitán felül helyük van, ugyanakkor nem mindegy, hogy az indulás, a mozdulat, a kimondott szó milyen hatással van – akár önmagunkra, akár környezetünkre. Szerencsés helyzet, ha a tűz tiszta, lobogó erejét szelídíti, kordában tartja a hűvös, termékeny, reális (olykor racionális) nő-erő. Az sem hátrány persze, ha női oldalunkkal megbékéltünk már, ily módon szövetségesként gondolhatunk rá. Az érzelmek uralása, az érzelmekkel való varázslás – a közhiedelemmel ellentétben – nem a boszorkányok kizárólagos joga. Sőt, még csak nem is a nőké.

Hanem minden emberlényé.

Haladó gyakorlat Uraknak: ezekkel a világváltoztató, felszabadító és égbe repítő erőkkel odafordulni asszonyi oldaluk felé (igen, mindenkinek van), ránézni, elfogadni a létezését, és szövetséget ajánlani neki.

Aztán gyönyörködni a végeredményben.

Pálcák a kézben, áldás az úton.