Oldal kiválasztása
Kép: unilad.co.uk

Kép: unilad.co.uk

22-én délután a Nap is átlép az Oroszlán jelébe úgy, hogy még mindig együttállásban van a Marssal (és teremtő kapcsolatban az Uránusszal). Ez tehát azt jelenti, hogy a Tűz elem most meglehetősen markánsan képviselteti magát mind cselekedeteinkben, mind erőink tekintetében. Aki most érzi magát enerváltnak, erőtlennek, valószínűleg valahol elfojt, vagy valamit nagyon benézett.

Oroszlán Napkor a szokásosnál is jobban vágyunk az elismerésre, a dicséretre. Ez nem feltétlenül abban kell megnyilvánuljon, hogy környezetünk ódákat ír hozzánk. Sokunknak éppen megfelel egy szerelemtől/szeretettől ragyogó tekintet, elismerő mosoly, jókor alkalmazott érintés, simogatás.

Ennek az időszaknak alapvető vonása a bátorság, és az önmagunkért való kiállás. Ha máshogy nem, hát késztetés szintjén. A Nap az Oroszlán jelében uralkodói minőségeket testesít meg, és ez haladó szinten már nem a környezetünkkel szembeni diktatórikus viselkedésben nyilvánul meg, sokkal inkább saját életünk, érzelmeink, ösztöneink uralására való törekvésben. És ez így van jól. Erősen érezhető ezek mellett a szabadság iránti vágyunk, és megjelenhetnek a szabadságot valamilyen formában célzó törekvéseink.

Csak felesleges figyelmeztetésként írom ide: nagyon sokszor a harsány kirakat, a manírba hajló pózok és a ripacskodás mögött érzékeny, sebzett lélek retteg. Aki ezt észrevenni hajlandó, a csodák kertjének gyümölcseit kapja jutalmul.

Pálcák a kézben, áldás az úton.