Oldal kiválasztása
Kép: The Organic Fashion Utopia

Kép: The Organic Fashion Utopia

A déli órákban a Nap és a Hold együttállását (mely a költői ’újhold’ elnevezésre hallgat) megspékeli a Mars – cseppet sem visszafogott – jelenléte. Ez a hármas együttállás pedig anyagba teremtő fénykapcsolatban van az Uránusszal.

Meglehetősen erőteljes nap lesz…

Elegendő erőt kapunk az új dolgok elkezdéséhez. Fontos lépések megtételéhez. Ha eddig valamit bátorság hiányában halogattunk, többé ez sem lehet akadály. Egyszerre dolgozik a rálátó értelem és az erőteljes (megtartó) szeretet, és ezek mellé színtiszta erő is társul.

Mindezt fordíthatjuk arra is, amerre szabadságunkat érezzük. Amikor szabadságról beszélünk, fontos kiemelni, hogy ez nem kapcsolódási képtelenséget jelent. Ez önállóságot jelent, tisztességet, és az önazonosság birtokában kötött szabad szövetségeket. Igen, ilyen is van. Kell hozzá bizalom. Befelé és felfelé. Bizalom abban, hogy a másik isten-szikra anélkül is itt lehet, hogy megláncolnám. (És ennek a fordítottja: ha menne már, hiába is bilincselném.) Bizalom abban, hogy ha tudatosan leteszem a szenvedés-mintákat, az áldozati szerepeket és a szenvedéshez való kényszeres ragaszkodást, akkor menetrendszerűen érkezik az öröm. Talán tenni sem kell érte.

Pálcák a kézben, áldás az úton.