Oldal kiválasztása

Szerdára fordulván a Merkúr hazatér a Szűz jelébe. Előtte természetesen megfürdik a Regulus isteni fényében.

Kép: wallpaperweb.org

Kép: wallpaperweb.org

Gondolati szinten talán sokat időztünk az utóbbi időben a múltban. Ez fontos is, hiszen a múltra való rálátás sok esetben megértést hoz. Amikor azonban a Merkúr eléri az Oroszlán szívének csillagát, már agyalni is szívből érdemes. Jóllehet ez képzavar, azért azt bizonyára mindannyian (tapasztalatból) tudjuk, micsoda fordulatot vesznek a dolgaink, ha szívből kezdünk gondolkodni. Ehhez természetesen bátorság kell, de a bátor gondolatoknak is idejük van, hiszen az Oroszlán csillagképe a bátorságról, az uralkodásról (saját sorsunk uralásáról) szól.

Zodiákusi értelemben a Szűz ideje az aratás, ez most szellemi síkon mutatkozik. Most aratjuk le mindazon gondolati munkának a gyümölcseit, amit a (közel)múltban vetettünk. Ha ezek a gyümölcsök édesek, akkor legyünk erre büszkék. Megdolgoztunk értük.

Amikor a Merkúr a Szűz jelében jár, könnyebben figyelünk az apró részletekre. Ilyenkor jó irodalommal, kommunikációval foglalkozni. A hét közepe kiváló alkalmat kínál például a rendező beszélgetéseknek. Igazán rend úgyis csak akkor van, amikor megértjük önmagunkat és környezetünket. A zavarok fő forrása a meg nem értés. Keressétek a rendszert a dolgok mögött! Rendszer mindenhol van.

Pálcák a kézben, áldás az úton.