Oldal kiválasztása
Ízisz és Nephtisz

Ízisz és Nephtisz

A Vénusz szerdára virradóan, a hajnal előtti sötétségben lép át az Ikrek jelébe, előtte azonban töltekezik a Pleiadok szerelmetes, teremtő erőivel.

Ami álmunk, vágyunk csak létezik, azt most anyagba varázsolhatjuk.

Zodiákusi értelemben a Vénusz a Merkúr uralma alatt jár, szerelmeinkben és egyéb (pár)kapcsolati vonatkozásban a meg- és felismerések ideje van. Történhet ez akár minták, akár társak, akár mindkettő tekintetében. Az anyag gyönyörei és érzékelése mellett belép a gondolkodás, a megismerés vágya, a kíváncsiság. Ilyenkor van értelme beszélgetni, tanulni a társainktól. Haladó lecke és jó dolog észben tartani, hogy sokszor azoktól tanulhatjuk a legtöbbet (önmagunkról és a világról egyaránt), aki különbözik tőlünk. Mert a különbözőség (vélemények, jövőkép, stb.) kihoznak a komfortzónából, és új világok megismerésére késztetnek. Amik rendesen új csodákkal várnak.

Csillagképi értelemben a Vénusz a Bika testén halad. Ezzel a kapcsolatok (szerelem) valódiságára, bizonyosságára, termékenységére helyezi a hangsúlyt. Termékenység lehet mindhárom síkon. Az Igazság hatalmával és a Nap-Plútó (és a Mars-Plútó) által megtartott inspiráció erejével tehetünk a kapcsolatainkért, szerelmünkért, álmainkért. A kulcs: a szívünkben élő színes-illatos képpel való kapcsolatfelvétel. Ha ez megvan, a beépített GPS már viszonylag egyszerűen odatalál.

Pálcák a kézben, áldás az úton.