Oldal kiválasztása

Szerdáról csütörtökre virradó éjjelen, épp az éj közepén lesz telihold, a Skorpió jelében (vagyis a Bika jelében járó Nap pontosan szemben fog állni a Skorpió jelében közlekedő Holddal).

Kép: pinterest.com (Maharani Rutan)

Kép: pinterest.com (Maharani Rutan)

A Bika-Skorpió tengelyen mindig előtérbe kerül valamilyen formában az érzékiség. Ez a tengely az egyik felelőse a termékenységünknek (ideértve a pénzteremtés képességét is). Amikor megvan az egyensúly, észrevesszük, hogy az ösztönvilágunkban, lelkünkben található tartalmak vetülnek ki a fizikai síkra. Amit a tükörben látunk, azt nem a tükrön kell gyaszatolni, hanem magunkon.

Ez a telihold (még sokkal) fontosabbá teszi a fizikai világ tapasztalatait, az érzéki gyönyöröket (gondolok itt akár arra, hogy élvezzük a szellőt, az esőt, a napsütést, az epret és a sült krumplit… hogy mindenben és bármiben található gyönyörűség, ami a teremtett világban körülvesz minket.

A kiteljesedés ezúttal Föld-Víz tengelyen történik, ami ismét a termékenységről üzen. Álomban, meditációban a gyarapodásról, biztonságteremtésről kaphat sugallatokat, aki figyel. Ideje lesz ez a különböző bőségvarázslatoknak is. Bölcs dolog észben tartani, hogy a biztonság is, a termékenység is elsősorban belső (érzelmi) kategória. Amikor ez megvan, akkor minden megvan már. Ezt se higgyétek! Próbáljátok ki!

A Merkúr továbbra is együttállásban van az Uránusszal, tehát a fent említett sugallatok és megérzések jó eséllyel különleges, szokatlan dolgoktól tarkállanak majd. Mivel pedig nevezett együttállás a Kos jelében zajlik, ezért minden támogatja a kezdeteket, a kezdeményezést, és – igen! – ismét egyik fő inspirációnk lesz a szabadság.

Pálcák a kézben, áldás az úton!