Oldal kiválasztása

„Hunor s Magyar, két dalia,
Két egytestvér, Ménrót fia.”
– Arany J.: Rege a csodaszarvasról –

Szombaton késő éjjel lép át a Nap az Ikrek jelébe. Ez az égi helyzet méltán különleges, hiszen csillagképi értelemben még a Pleiadokban, a termékenység és isteni szerelem területén tartózkodik bolygórendszerünk fény-központja.

Az Ikrek minősége tehát a szerelem és termékenység üzenetével indul el, mégpedig (a Bika csillagkép jelentése okán) főként anyagban értelmezve. De mit is jelent ez a híres „Ikrek-minőség”? Alapszinten tudjuk, hogy az Ikrek jeléhez a mozgékonyság, kommunikációs és kereskedelmi érzék, valamint a kíváncsiság tartozik. Szellemi terület, tehát lényeges a tudás és a megismerés vágya. A hangsúly a hétköznapi gondolkodáson, a hétköznapi kapcsolatokon van.

Kép: Rege a Csodaszarvasról

Kép: Rege a Csodaszarvasról

Az Ikrek jelének legérdekesebb beavatási lehetősége azonban nem ez. Hanem a testvériség magas szintjének megélése. Mivel a mindennapok kapcsolatainak területén vagyunk, ezért ezt is itt: a hétköznapok világában.

A Teremtés általában egyszerűen működik, és amikor döntenünk kell, gyakran két variációra redukálódnak a főbb lehetőségek. Ez a testvériség megélésénél is érezhető.

Van nekünk egyszer a Káin-Ábel (vagy Romulus és Remus) modell, ahol a testvérek irtják egymást. Amikor ezzel már eleget szívtunk, akkor dönthetünk úgy is, hogy a Hunor-Magor (vagy Castor-Pollux) verziót választjuk, ahol a kulcs az együttműködés (az együtt működés), az energiáknak a közös célra való irányítása, a szövetség, a támasz, az egymásnak vetett hát, a bizalom, a tisztesség/tisztaság. A cselekvő erők összeadódva hatványozódása, amikor Fénymagot vetünk és boldog bőséget, derűt aratunk.

Töprengetőnek írom, hogy a „testvériség” sokszor nem biológiai kategória.

Pálcák a kézben, áldás az úton.