Oldal kiválasztása
Kép: Lynn Hayes (New Moon in Gemini)

Kép: Lynn Hayes (New Moon in Gemini)

Péntek késő este az Ikrek jelében lesz újhold. Ez az állás segíti a szellemi megújulást, illetve arra irányítja a figyelmünket, amit szellemi (gondolati) szinten el lehetne (kellene?) már kezdeni.

Csillagképi értelemben a Hold a Bika csillagképében találkozik a Nappal. Ezt tehát mutatja azt is, hogy a megújulás (esetleg új kezdetek) az anyagi létezésre vonatkoznak; a szellemiségünk (egy részének) újítása kell ahhoz, hogy magasabb szintre léphessünk.

A Mars-Szaturnusz szembenállása is a (tudati) határaink meghaladásáról mesél. A tapasztalat és az erő lép itt kölcsönös inspirációs helyzetbe. Aminek eljött az ideje, azt érdemes behúzni a karmikus check-listába, és fordítva: hiába siettetnénk, ami még beéretlenül lapul a Sors tarisznyájában

Saját határaink meghaladása jelen esetben a szellemi tartományokban lesz főleg értelmezhető. Különösen izgalmas játéka a létezésnek, amikor a dogmák megroggyannak, majd (előbb-utóbb) recsegve-ropogva összedőlnek. Olykor önmagunkon belül.

Érdemes eltöprengeni azon, hol gondolkodunk a tanult klisék szerint (de nem csak a részletek vonatkozásában, hanem a nagy egészet tekintve), és hol tudunk felmutatni saját gondolatokat, ötleteket, egyedi filozófiai mintaszövést. Aztán az előre is valamerre arrafelé lesz.

Pálcák a kézben, áldás az úton.