Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Március első napján négy bolygó (a Mars, az Uránusz, a Hold és a Vénusz) jár a Kos Tűz elemű jelében. A Tűz elemhez tartozik az erő, a lelkesedés és a felfokozott szellemi működés. Ahogyan a lángok a magasba törnek, úgy vehetjük észre magunkban az emelkedés, a magasabb szintű működés igényét. Ha eddig nem így éltünk, épp ideje elkezdeni, hiszen a Kos a kezdetek jelképe is.

A tüzes jelleget ellenpontozza a Napnak és a Neptunusznak az együttállása a Halak jelében, ami álmodozóvá, elgondolkodóvá tesz bennünket. Alacsony szinten megjelenhet a ködösítés és a szemfényvesztés, de előfordul, hogy ez is végig belső kategória marad. Tekintve, hogy a Nap jelenti az „én”-t is, ebből látszik, hogy akit ámítunk, aki előtt ködösítünk, az legtöbbször önmagunk vagyunk. Jó hír azonban, hogy magas szinten ez már a valódi értelemben vett spiritualitás és lélekmély. A klasszikus zene és az egyéb (lelket magasba repítő) művészetek segítenek közelebb kerülni önvalónkhoz.

A csodák ott történnek, ahol az inspiráció tüze átlelkesíti az önvalónk mélyéből születő vágyainkat. Szerdán különösen sokat tanulhat az érzelmek világáról és a láthatatlan tájak törvényszerűségeiről, akinek kedve van.

Pálcák a kézben, áldás az úton.