Oldal kiválasztása
Kép: Wonderopolis

Kép: Wonderopolis

Péntekre virradó éjjel a Mars átlép a Bika jelébe. Amit az előző időszakban elindítottunk (addig, amíg „otthon” járt a Mars és a kezdeteket, az új dolgok elindítását támogatta az energiája), most termőre fordíthatjuk. Ezekben a dolgokban most (az esetleges kezdeti nehézségek után) megtalálhatjuk a biztonságunkat, a stabilitást.

Bika Mars idején a hangsúly ismét az anyag világára, jelesül a földi örömökre helyeződik. Aphrodité „uralma alatt” vándorolva Árész planétája a fizikai szintű teremtéseinkbe vezeti erejét, ugyanakkor nem marad érzéketlen az anyagi világ csábításaira, örömeire sem. Előfordulhat, hogy a művészetek, és általában a szépséget hordozó dolgok erőt adnak a mindennapok szintjén is.

A lelkesedésünk a stabilitás (talán a biztonság) megteremtése felé fordulhat. Meglehet: a cél érdekében olyan dolgokat is meg tudunk most tenni, melyekhez korábban kevés kedvünk (sem) volt.

Érdekes helyzet a két termékenység-bolygó helyzete. Szakzsargonban azt mondják: uralmi cserében vannak. A hétköznapok szintjén ez azt jelenti, hogy a férfi-nő kapcsolatainkban jellemző lehet a kiegészülés, mindenféle értelemben. Ilyenkor egyszerűbb felfedezni önmagunk ellentétes aspektusát (urak kibékülhetnek női oldalukkal és fordítva), és ez sokszor inkább belső kategória, mint külső. Ha kedvünk van, megélhetjük ezt a különleges időszakot úgy is, hogy mindenben keressük a termékenységet, a gyönyörűséget, és az öröm lehetőségeit. Ez a játék – amellett, hogy agytornának sem utolsó – fejleszti a kreativitásunkat, a lélekjelenlétünket, a helyzetfelismerési képességünket, és bónuszként még derűsebbé varázsolja a hétköznapjainkat is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.