Oldal kiválasztása
Kép: commons.wikimedia.org

Kép: commons.wikimedia.org

A keddre forduló éjszakán lép át a Merkúr a Kos zodiákusi jelébe. A Merkúr jelölhet üzletet (és kereskedelmet), valamint eszmecserét is. Tágabb értelemben véve olyan jellegű folyamatokat, amelyekben az energia (ilyen-olyan formában) kicserélődik, áramlik. Ezen kívül ő az egyik felelőse gondolkodásunknak, tanulásunknak és szellemi működésünknek.

Mivel a Kos jelöli a kezdeteket, és a Tűz eleméhez soroltsága okán a szenvedélyt és a lelkesedést, valószínű, hogy a kedden kezdődő időszakra ez a gyorsaság (esetleg türelmetlenség), lobbanékonyság, tüzes energiák bélyegét nyomja majd rá. Például vállalkozások és/vagy tanulmányok el-, vagy újrakezdése most kap egy enyhe (?) hátszelet lelkesedés-fronton.

Gondolatainkban is megjelenik a tűz, ami hasznos, amikor lelkesedésről, gyors észjárásról, vagy virtuóz üzleti tárgyalásról van szó. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy ez a tűz ne égessen, a hirtelenség ne legyen bántó. Előfordulhat, hogy a szavaink mögött húzódó akarat és erő szívesen átgázolna másokon, magával sodorná az erőtlenebb, vagy konfliktuskerülő álláspontokat. Ezekben az esetekben esetleg gondolhatunk arra, hogy akinél az erő van, annak illik odafigyelni, és vigyázni a megnyilvánulási utakon a biztonságra, szeretetteljességre, általános előnyök elérésére. És ilyenek.

Oh, és majd’ elfeledtem. Ha sarjunk (vagy másvalaki fiókája) élesen talál visszaszólni valamely szociális interakció keretében, (i) emlékezhetünk saját fiatalságunkra, (ii) írhatjuk ezt a bolygóenergiák számlájára. Sokszor igaznak bizonyul az a prekoncepció, hogy attól, hogy valaki szúr, nem biztos, hogy velünk van baja. Talán saját magával… talán híján van egyéb eszközöknek… vagy talán csak ilyen a természete.

Pálcák a kézben, áldás az úton.