Oldal kiválasztása

Keddre virradó éjjel úgy lesz újhold a Kos jelében, hogy még éppen beleszűrődik a Vénusz hatása is. Van itt nekünk tehát egy dupla kezdet-üzenetünk, átitatva tűzzel és lelkesedéssel, de egyben lágyítva is, a vénuszi hatás okán.

Fotó: Szépzöld

Fotó: Szépzöld

Ha mostanában szeretnénk valamit elindítani, akár szellemi szinten, akkor arra a kedd (kora) reggel az optimális időpont. A metódus pedig lehet az (az újhold hátterében ragyogó Halak-csillagok miatt), hogy alapozásképpen lezárjuk és kiértékeljük az előző kört (előző időszakot), és már ezekre az új tanulságokra építve, ezeket cselekvően felhasználva indítjuk el az új játékot, légyen az bár párkapcsolat, munka, költözés, vagy mindezeknek bármilyen kombinációja.

Itt is érdemes szem előtt tartani, hogy az „új” két fő módon jelenik meg általában: vagy teljesen új minőség képében (új helyszín, új szereplők, új jelmezek), vagy a már meglévő dolgok emelkednek új szintre, a már meglévő szereplőkkel indul új játék. Az új ettől még ugyanúgy lehet új. Mert változunk, Kedvesek. Folyamatosan.

A most induló dolgainkra jellemző lehet a gyorsaság. Sokszor saját lelkesedésünk teremti meg azt a helyzetet, amikor csak kapkodjuk a fejünket, és ámulunk, milyen gyorsan pattognak ki sorsunkból a szikrák. Talán életünk jelen szakaszában olyan, mint a rügyfakadás: sokáig látszólag nem történt semmi, akárhogyan dolgoztunk, feszültünk, analizáltunk, ástunk, meditáltunk… most meg egyszerre, szinte magától bomlik virágba ezer bimbó, amiket eddig talán észre sem vettünk.

Rejtett aratás a vetés idejében. A Kos újhold többek között ettől szép.

Pálcák a kézben, áldás az úton.