Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Pénteken a Szaturnusz-Merkúr együttállás érezhetővé válik már, és ők így együtt emelő kapcsolatban lesznek az Uránusszal még néhány napig. Az Uránusznak ez nem az egyetlen érintettsége, hiszen a Mars is birizgálja, csak ő épp szemből; pár nap múlva (december elsején) állnak majd pontosan szemközt egymással, de a szabadságharcos energiák lényegileg egész december elejét áthatják.

Röviden ez annyit jelent, hogy gondolatainkat a lényegre tudjuk koncentrálni mostanság. Amennyiben ezt a szabatos gondolatiságot korlátainkra, gátjainkra és határainkra irányítjuk, könnyen lehet, hogy bepottyan tudatunkba a zárakat nyitó szellemi kulcscsomó. Adott esetben beugorhatnak azok a megoldások, melyek az összes érintett számára a legjobbak. Csak látszólag ördöglakat, hogy úgy éljünk szabadon, hogy közben mindenki másnak is meghagyjuk ezt a lehetőséget. És hogy szabadok maradjunk a (látszólagos) gátak, kényszerítő tényezők, körülmények és egyebek dacára is. (Igaz az is, hogy az erről való gondolkodás már haladó tananyag, a mindennapok cselekedeteibe átültetni nevezett energiákat pedig a magiszter szintje.)

A Mars-Uránusz szembenállásban is a szabadság a fő motiváció. Új gondolatsémákat találunk ki és próbálunk ki a gyakorlatban (például párkapcsolati téren), emellett fokozottan érzékenyek lehetünk ezen a területen és előfordulhat, hogy szabadságunkat akár erővel is megvédjük a (vélt vagy valós) ellenségtől.

A szokatlan, meglepő dolgokból erőt, lendületet, lelkesedést meríthetünk mostanság – és nem csupán szerelmi téren. De ott is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.