Oldal kiválasztása
Kép: Venus in Libra (According to Plan B)

Kép: Venus in Libra (According to Plan B)

A mágiában gazdag péntek tizenharmadikát követő szombat tizennegyedikén sem maradunk varázslat nélkül. Itt van rögtön a Vénusz akciója, hogy ugyanis napközben a Mérleg jelébe lép. Ezzel a szerelemben, a (pár)kapcsolatainkban és a művészetekben elérkezett a harmónia ideje. Szerepet kap a szépség és az élvezet, de ez utóbbi most nem hangsúlyosan a fizikai élvezetek formájában (lévén az a Bika-időszak sajátja), hanem a szubtilis, éteri, szellemi gyönyörök alakjában.

Mérleg Vénuszkor kényeztethetjük magunkat hangversenyekkel, finom színházi előadásokkal, tánccal, de végső soron anyagba teremtő alkotással is, hiszen azért csillagképi értelemben még mindig a Szűzben jár Aphrodité planétája.

Kapcsolati értelemben a helyretétel és tisztázás árnyalatait lassanként átszínezi a harmónia igénye. Ilyenkor könnyebben vesszük észre a jót, szívesebben engedjük át magunkat az örömnek.

A Merkúr immár a Szűz csillagkép angyali részénél vándorol, zodiákusi értelemben a Mérleg jelében. Kommunikációnk is a konszenzust célozza tehát, szívesen kerüljük a nyílt konfrontációt és a konfliktusokat. Gyorsan megjegyzem, hogy a konszenzus kereséséből nem következik egyenesen a megalkuvás vagy az alamusziság. Olyan is van, hogy a bennünk lévő automatika egyszerűen átugorja a verbálagressziós részeket és játszmákat, és egyből a minden érdekelt fél számára előnyös megoldás keresésébe forgatja az energiát.

Az egyre markánsabban érezhető Uránusz-Merkúr szembenállás sem feltétlenül a kommunikációs atomrobbanásokról kell szóljon. Épp ellenkezőleg: most úgy tudunk beszélni (vagy egyéb módon kommunikálni) a szabadságot és/vagy tisztázásokat (is) érintve, hogy minden érdekelt fél számára nyilvánvaló legyen: gyógyítani szándékozunk helyzeteket, sebeket, bármit. És igen: békés környezetben is lehet szabadság és tisztaság.

Ha elcsendesedünk, az előttünk lévő pár napban könnyebben felvesszük a kapcsolatot a láthatatlan világok segítő erőivel. Az üzenetek érkezhetnek érzelmek, álmok, bevillanó ötletek formájában, vagy teljesen konkrét, szájbarágós kivitelben. Kinek-kinek igénye és (lelki) szükségletei szerint.

Pálcák a kézben, áldás az úton.