Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A hosszú hétvégén zodiákusi szempontból meglehetősen nagy átrendeződések következnek. Vasárnap este jegyet vált a Mars, ami így leírva elég viccesen néz ki, nekem pölö beugrott Árész, amint belépőt vesz egy hangversenyre. Ehelyett azonban a Szűzből toppan át a Mérleg jelébe. Röviddel utána (hétfő reggel) a Nap is követi a példáját. Központi csillagunk a Mérleg cukipuha jelét cseréli a Skorpió chilis-vulkános közegére.

Mindezt tetézi, hogy három égi vándor is az Angyal területén található csillagképi értelemben. Itt fontos kiemelni, hogy ez az égi terület nem csupán az angyali jelenlét és segítség érzékelésére alkalmas, hanem bármilyen, a láthatatlan világokból érkező hátszél befogására pöpec. Amúgy is (személyes véleményem szerint) mindegy, minek nevezünk egy működő energiát. A lényeg, hogy működik.

Érdekes lehet még a Nap-Jupiter együttállás, ami – a Skorpióban megvalósulván – nyélgázzal indít bennünket az igazságérzet vonalán és az igazságért való keresztes hadjáratokban. Habár figyelmünk ilyenkor befelé fordul és az érzelmek közül jobbára sajátjainkban vagyunk érdekeltek, azért nem árt szem előtt tartani, hogy érzelmei és lelke másoknak is van, és hogy nem feltétlenül bölcs dolog felköpni és aláállni – spirituális értelemben sem.

Magas szinten megélve a mostani időszak segít bennünket egy nagy csokor dologban, ideértve a párkapcsolati (akár örömteli) fejlődést és előrehaladást, a szerelmet és a lélekmély bogozgatásait. Talán sértődékenyebbek vagyunk, mint egyébkor, de ez kellő figyelemmel kordában tartható. Ugyanez az energia nyitja viszont a láthatatlan világok rejtelmeire nyíló kapukat, és a titokkereső lélek érezheti úgy, mint a sivatagi vándor, aki hirtelen tiszta forrásra bukkant.

A lehetőségek ismét csak olyanok, mint a kora nyári hegyi legelők (hogy ugyanis végtelenek és sokszínűek).

Pálcák a kézben, áldás az úton.