Oldal kiválasztása
Kép: thenewdivinehumanity.com

Kép: thenewdivinehumanity.com

Csütörtök este lesz pontos a Nap és a Hold szembenállása a csillagos égen. A Kos-Mérleg tengely az új kezdetekről és a harmónia keresésről szól hagyományosan. A Mars-Vénusz együttállás a felturbózott teremtőerőinket hangsúlyozza (és kiemeli, hogy ezekben a napokban az alkotás öröme hozhat harmóniát az életünkbe, valamint figyelmünket ismét a szerelem megélésére irányítja), a Nap-Merkúr (egyre erősebben érezhető) együttállása pedig segít bennünket a szelíd kommunikáció gyakorlásában. Ha belegondolunk, ez teljesen logikus, hiszen harmónia és egyensúly ott jöhet létre, ahol a megértés és megértetés olajozottan működik.

A telihold általában érzelmi dömpinggel jelentkezik, most is így lesz ez.

Haladóknak való gyakorlat a teljesség és a kommunikáció fejlesztése jegyében: keressetek ki egy számotokra fontos témát, amiben határozott véleménnyel rendelkeztek. Megvan? Jó!

Most szorozzátok meg ezt a véleményt mínusz eggyel! Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy veszem az én saját, szívbéli, dédelgetett nézőpontomat, és megkeresem a hozzá képest homlokegyenest eltérőt. Ezzel fogok tevékenykedni a továbbiakban.
A témaválasztás akkor sikeres, ha a zsigeri berzenkedés felüti fejét, esetleg a nyakszirt környéke diszkréten borsódzik. Úgy. Most pedig keressetek érveket ezen vélemény/álláspont mellett, mintha a tietek lenne. (Nevezhetnénk ezt akár az ördög ügyvédje játéknak is.)

A teljesség jegyében (főleg a Kos-Mérleg tengelyen) fontos átélnünk, hogy a polaritás világában akkor láthatunk rá az egészre, akkor birtokolhatjuk valamely minőségnek a teljességét, ha megnyitjuk magunkat a másik résznek is. Tehát ha én a holisztikus szemlélet és a természetes gyógymódok híve vagyok, elkezdek (magamnak) érvelni a gyógyszerezés és a tünetenyhítés mellett. Nem fontos, hogy meggyőzzem magam szívbéli igazságom ellenkezőjéről. Az lenne a lényeg, hogy lássam: létezik olyan logikus érvrendszer, amely mentén az enyémhez képest eltérő érzéseknek és véleményeknek kristálytiszta jogossága van.

Ezzel a módszerrel elkerülhetővé válik talán, hogy automatikusan ellenségnek kezeljük azokat az embertársainkat, akik a mienktől eltérő véleményekkel és értékrenddel bírnak.

Merthogy szeretetalapú jobb világról álmodunk, vagy mi a szösz.

Pálcák a kézben, áldás az úton.