Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A Nap-Merkúr együttállás a Mérleg jelében és a Mars-Vénusz együttállás a Szűz jelében (ez utóbbi teremtő kapcsolatban a Szaturnusszal) egész hétvégén – és még picit azon túl is – abban segít, hogy rendezhessük megbeszélendőinket a harmónia érdekében. Akinek várakozó tételei vannak (főként párkapcsolati kommunikációs vonalon), az például kihasználhatja ezeket a napokat a szelíd, termékeny és gyümölcsöző eszmecsere gyakorlására.

Természetesen kiválóak ezek a napok a kereskedelmi (és egyéb üzleti) ügyletekre, tárgyalásokra és tanfolyamokra is. Ebben a körben észben tarthatjuk, hogy a kereskedelemben sosem annyira az árucsere, mint a kommunikáció minősége az érdekes.

A Mars és a Vénusz az Oroszlán csillagkép nemző részénél jár kéz a kézben, itt kapja anyagba hívó inspirációját a Szaturnusztól. Párkapcsolati olvasata a dolognak az, hogy bizonyos dolgokban elérkezett az ideje a tapasztalásnak. Konkrét dolgokról beszélünk most, nem ígéretekről vagy illúziókról, de még csak nem is agyalásról. Helye van a hosszú távra szóló tervezgetésnek, ám ehhez a célhoz is vezetnek konkrét lépések, melyeket megtenni most van itt az idő.

Amikor a Mars és a Vénusz együttállásban leledzik, az mindig termékenység és mindig (vagyis nagyon gyakran) szerelem. Szerelem mint két ember szerelme, de megjelenhet a szerelem életünk bármely területén is. Akár az alkotásban, akár a hivatásban, akár (egyszerűen) a szexualitásban. Akik gyermekáldásra vágynak, a hétvégére inkább otthonmaradós, kettesbenlevős programokat tervezzenek.

Ideje van felismerni a valódi vágyainkat, megélni őket a fizikai valóságban. Itt az ideje a tapasztalatszerzésnek, a kapcsolati tekervények rendezésének. Sokszor érdemes a múltban keletkezett göröngyöket elboronálni, mielőtt az emberlény valami új dologba kezd. Nincs ez másként (pár)kapcsolati relációban sem. A rendezésre, tisztázásra szentelt idő és energia bőven megéri.

Amikor pedig kezd összecsapni a fejünk felett a sok szerelem meg rendezés meg időben megtett lépés, egyszerűen kimehetünk a természetbe, hogy töltődjünk, leveleket gyűjtsünk, lélekújító sétát tegyünk (akár szerelmesünkkel, akár barátokkal, akár egyedül) az erdők gyógyító társadalmában.

Pálcák a kézben, áldás az úton.