Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Péntek késő este lép a Nap a Mérleg jelébe, immár hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. Ez a Zodiákus-helyzet hozhat nekünk harmóniát, egyensúlyra való törekvést. A Nap a Vénusz uralma alatt kószál, ilyenkor könnyebben vagyunk simulékonyak, szívesebben kerüljük a harcot, a nyílt konfrontációt.

A csillagászati ősz első hónapjában a zene és a tánc (illetve bármely más művészeti forma) segíti a rálátást. Világosság érkezik (pár)kapcsolati területre, és – a hagyományos asztrológiai közhiedelemmel ellentétben – a döntések sem válnak nehézzé, sőt, őket úgy tudjuk meghozni, hogy közben a harmóniát és szépséget tartjuk szem előtt, ami nagy dolog.

A Mérleg-stáció lényege, hogy egyensúlyba hozzuk a dolgainkat. Szokták említeni az arany középutat, ami szerintem is jó dolog. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy sokan nem feltétlenül találunk rá egyből erre a mesebeli sárga útra. Némelykor jó alaposan és sokszor ki kell lengetni a mérőműszert előbb egyik, majd a másik véglet irányába, mire saját tapasztalatból, saját egyensúlyérzékünkre hagyatkozva megtalálhatjuk saját egyensúlyi pontunkat (ami még így sem biztos, hogy összecseng a nagy többség egyensúlyi helyzetével).

Tapasztalandó, kiegyensúlyozandó, analizálandó és átérzendő helyzetekből most sem lesz hiány. És ismét csak a mi dolgunk, mihez fogunk a számtalan lehetőséggel.

Azért mindeközben bölcsen tesszük, ha odafigyelünk azokra az emberekre, akik igazán fontosak nekünk és a nagy ön-analízis mellett valóban igyekszünk meglátni társaink lelkét, valódi szükségleteit és hangulatait. Mert a harmónia arról is szól, hogy megtaláljuk mindennek a maga idejét. És még sok egyébről is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.