Oldal kiválasztása

Pénteken kora hajnalban, amíg a népesség zöme éppen a hajnali álmait intézi, az Uránusszal még mindig együttálló Nap átsontyorog a Bika jelébe.

Kép: pinterest.com

A kezdet tehát erőteljes szabadság-inspirációval színeződik. A Bika jele a földi (hogy ne mondjam: testi) gyönyörök megéléséről szól, az Uránusz okán most képbe kerülnek a különleges, szokatlan módozatok. Határszabász ismét csak önnön fantáziánk.

Analógiában a természettel (idén például nem is bomlottak a virágok, hanem robbantak, szó szerint, egyik pillanatban még csak bimbók, aztán minden tömény rózsaszín virágzás), a testünk is ilyenkor vágyik a termékenységre, a buja örömök tapasztalására.

Természetesen a szexualitásra szeretünk ilyenkor reflektorozni, de az összes többi (tehát valamennyi) fizikai, érzéki gyönyör számít. A fülharapástól a lélekkacagtató zenéig, az epertől a jácint illatáig, a langyos olajos masszázstól a repcemezőbe nyugvó nap képéig. Mindennek ideje kerül mostantól (és bízom abban, hogy nem csupán egy rövid hónapig), ami az öt érzékszerv valamelyikét (bármelyikét) gyönyörködteti.

Közben akár gondolkodhatunk azon is, milyen virágokat bonthatunk mi, saját hatáskörben, önnön lelkünkből, amely virágoktól szebb lesz a világ úgy általában.

Bezony. Egyéni virágoktól lesz színpompás, illatos a rét.

Ti mit adtok a tavaszi gyönyörtengerhez?

Továbbá: vajon van összefüggés az anyagi világhoz való viszony és a vagyoni helyzet között?

Pálcák a kézben, áldás az úton.