Oldal kiválasztása

Kép: Pinterest

Az augusztusi újhold az egóról, az egó által nyitott kapukról szól. Az égen számos planéta halad (látszólag) visszafelé, ez a visszatérő helyzetekről mesél, valamint arról, milyen tudásért, képességekért, erőért lehet visszamennünk múltunkba, amelyekkel aztán hatékonyabbá válik haladásunk előre.

Hogy mit jelent erőért visszamenni?

Gyakran történik, hogy lelkünk erejének jelentős részét fogva tartja egy korábbi esemény. Feldolgozatlan szerelmi bánat, gyász, erőszak, egyéb trauma. Az erőcsapda jellege mellékes (elfojtás, tagadás, újrajátszás, beragadás, stb.), a lényeg, hogy egy csomó erőnk van ott lekötve, amit saját javunkra tudnánk használni, ha – pénzügyi nyelven szólva – likvid lenne.

A mai nap (és tágabb értelemben a jelen pár nap) kiválóan alkalmas lélekerőnk likviditásának növelésére. A múlt eseményeiben nyugvó erőtőkénket felszabadíthatjuk és átcsoportosíthatjuk a derűs jövő szolgálatába.

Ebben az újhold körül nyüzsgő (szintén retrográd) Merkúrka lehet segítségünkre a maga kommunikatív, megértést segítő, kapcsolódásra buzdító energiájával.

Szólhat tehát ez a (néhány) nap választásunk szerint arról, hogyan merítünk önmagunkból erőt, hogyan lépünk át egy másik világba akár az egókapun, hogyan ismerhetjük fel, hogy saját egónk egyszerűen válhat (üldözött, legyőzendő ellenségből, ami totális vakvágány) erős, büszke szövetségessé.

A saját jelében járó Nap a maga erőteljes, áradó fényével jelentősen megkönnyíti, hogy világosan lássunk, a Merkúr ugyanitt világos gondolatokra vezet bennünket, a Hold meg csak úgy ott van.

Vicceltem. Az Oroszlán Hold néhány előnye, hogy megláttat velünk fontos érzelmi működéseket (vagy magukat a rejtett érzelmeket), segít érzelmeink és lelkünk vágyai felvállalásában, erőt és büszkeséget ad saját határaink átlépéséhez, hiszen az Oroszlán jelében implicit módon már ott csiklandik a szabadság inspirációja.

Mint mindig, most is lehetőségekről, eszközökről szól a mese.

A világ legzseniálisabb festője sem tud azonban úgy alkotni, hogy nem veszi kézbe, nem használja eszközeit. Hinnétek-e? Ugyanígy van azokkal is, akik nem (csak) festők.

Pálcák a kézben, áldás az úton.