Oldal kiválasztása
Kép: DeviantArt (shepperdarts)

Kép: DeviantArt (shepperdarts)

A közelgő hétvége egyik meghatározó bolygóhelyzete a Nap-Jupiter teremtő kapcsolat. Ha úgy választjuk, ez az égi stellium segíthet bennünket megvalósítani különleges, szokatlan dolgokat. Fontos, hogy ebben a kirakósban a cselekvő „én” és az örök bölcsesség lépnek szövetségre azért, hogy valami kézzelfoghatót alkossanak az anyag világában. Idevágó gondolat, hogy attól, hogy valami könnyed, még nem feltétlenül profán, és attól, hogy valami szent, még nem feltétlenül dobja le a humort (az életörömöt).

A hétvége folyamán lehetőségünk nyílik mélyebbre látni a lélek óceánjában és megragadni saját ösztönös bölcsességünket. Meglehet: szükséges a Vízöntő jelében járó Nap újító, keretrobbantó ereje ahhoz, hogy merjük kimondani (legalább magunknak), hogy saját belső etikai rendszerünk és szívünk igazságai adott esetben fontosabbak nekünk, mint a (nagyobb) közösség (kőbe izzadt) morálrendszere, és hogy bármennyire is régi emez, attól még nem lesz jobban igaz.

Ha konkrét cselekvésre szánjuk magunkat, annak biztosan lesz kihatása a jövőre, mostanában cselekedeteink hosszabb távra hatnak. És ennek akár örülni is lehet.

Pálcák a kézben, áldás az úton.