Oldal kiválasztása

Csütörtökön késő este lesz Nap-Hold együttállás (közkedvelt nevén újhold), most épp a Merkúrral spékelve.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Az újhold mindig megújulást, kezdeti energiákat jelent. Az önmagába visszahúzódó lélek ilyenkor gyűjti az erőt ahhoz, hogy elinduljon kiteljesedése útján. Ahogy a Hold fénye láthatatlan, amíg ilyen közel van a Naphoz, úgy a lélek is háttérbe vonul, hogy átadja a helyét a cselekvő erőnek, miközben a takarásban azért szorgos munka folyik.

Most van az a ritka újhold, amikor az égi jelenség a Vízöntő jelének és a Vízöntő csillagképnek az átfedésében jön létre. Megújuló energiáink, új kezdeteink tehát a (múlt) tisztítás(á)t és szabadságot segítik. Hangsúlyos lesz a „szabadulás a múlt bilincseitől” című vonulat is. Az ehhez szükséges határozott, sorsfordító erőt egyéb égitestek elhelyezkedése biztosítja (tehát VAN erő).

A Merkúr jelenléte segít abban, hogy rájöhessünk sémákra, összefüggésekre, melyekkel kezdenivalónk van a fent említett tisztítós és szabadságolásos tevékenységekkel kapcsolatban. Amúgy is nagyon hasznos Hermész asszisztenciája, hiszen az ő segítségével tudjuk az észlelt érzelmi (lelki) működéseinket értelmesen szavakba önteni. No jó, hát nem feltétlenül hétköznapi, ám semmiképp sem unalmasan szokványos megfogalmazásba.

Ha van esetleg olyan megbeszélendőnk, amely érinti a lelki síkokat, esetleg valami halvány köze van a múlt tisztázáshoz, illetve a múltból kinyúló árnyak erőszakos, nem eresztő ragadványaihoz, ennek feltárására és átbeszélésére csodálatos a csütörtök délutántól kezdődő néhány óra.

Tudjátok… mindannyiszor, amikor az égitestek erőhatásait analógiában leképezzük hétköznapi életünk szintjére, és a kínálkozó alkalmaknak megfelelően cselekszünk, akkor a minap emlegetett Elb@szás Angyala – foglalkoztatottság hiányában – unatkozva és mellőzötten vonul el a Létezés egy eldugott szegletébe, és afelett szentségel, hogy még lába sincs, amit lógázhatna.

Ezért hát azt mondom: hajrá szokatlanság, hajrá új rendszerek, hajrá különlegesség, és éljen a kacagás!

Voltaképpen az Életbe való szerelmességet és a mindent felülíró szeretést tanuljuk ezen a csodálatos bolygón. Mindenféle formában.

Pálcák a kézben, áldás az úton.