Oldal kiválasztása

A bolygók valamilyen rejtélyes okból úgy döntöttek, hogy akik Közép-Európában élnek, szerdán és csütörtökön az éjjel hajnalba fordultával kapják meg a változások inspirációit. Magyarul: szerda hajnalban újhold a Bak jelében, aztán csütörtökön hajnalban Vízöntő jelébe érkező Vénusz.

Kép: alphacoders.com (Tarot - The Moon)

Kép: alphacoders.com (Tarot – The Moon)

Minden újhold a megújulásról, új kezdetekről és friss erőről szól. A szerdai – a Bak jelében – a fejlődés inspirációjával egészül ki. Az újhold ereje most a fejlődésünkre irányul. Alkalmasint új megoldásokról hozhatnak üzenetet hajnali álmaink (avagy az ebben az időben végzett meditáció, ima), illetve megmutatják, mit (lenne már gyorsan) érdemes elkezdeni annak érdekében, hogy életünkben fejlődés (szintlépés, megoldás, emelkedés, stb.) következzen be.

Január 18-án hajnalban elérkezik a szokatlanságok ideje. A különlegességek, egyediségek (mondhatni: polgárpukkasztó dolgok) elsősorban (a Vénusz okán) a művészetekre és a szerelmekre hatnak, ám aki szerelmetes lelkesedéssel van jelen az életében, könnyen észlelheti, hogy eme furfangok megjelenhetnek mindenhol és bárhol. Igen, eltaláltátok. A szerelmetes lelkesedés miatt.

Sokan szexelnek gépies módon, rutinszerűen, megszokásból. A Vízöntő Vénusz az ő mintáikra is veszélyes most. Van, aki komolyan átalakítja ilyenkor testi szerelmi forgatókönyveit, de a legmegátalkodottabbak is feltűznek valami adekvát helyre legalább egy donáldkacsás kitűzőt.

Aki a világért el nem hagyná az elvi sík biztonságát, gondolkodhat a perverziókról, amíg a többiek gyakorolnak. Arra gondolok, hogy mi elfogadható és mi nem, mi izgató és mi perverz már, hol vannak a határok.

A Vízöntőben járó Vénusz erőteljesen támogatja a szabadságot is – sokféle értelemben. Ezért hát amikor határokról és mértékekről gondolkodunk, bölcsen tesszük, ha észben tartjuk, hogy ez mind-mind csak ránk vonatkozhat. Mert egyik embernek sincs joga meghúzni más emberek határait és megmondani más emberek tutiját. Nem mintha gyakran elő szeretne ilyesmi fordulni, csak mondom.

Még mindig a szabadság jegyében elővehetjük ismét a hűség témakörét. A vonatkozó rávezető kérdések közül szemezgetek:

– Mi a szerelem és mi az üzlet?

– Rajtam kívül kihez lehetek hűséges?

– Mit jelent a szerelem (és úgy általában a kapcsolatok) szabadsága?

– Mit jelent a szabadság mint olyan?

– Vajon ha egy dolog a többség számára félelmetes és elképzelhetetlen, az biztos, hogy egyben rossz is?

És ilyenek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.