Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com (Aquarius by APetruk.deviantart.com)

Kép: pinterest.com (Aquarius by APetruk.deviantart.com)

Szombat hajnalban (mondom, hogy a Kárpát-medencében mostanában hajnalban történnek az égen a nagy dolgok) a Nap átlófrált a Vízöntő jelébe. Ez a stációja a Zodiákusnak a szabadságról, szokatlan és különleges dolgokról szól, és egy kicsit a szeleburdiságról is.

A Vízöntő stációhoz hagyományosan hozzárendelt minőség a tisztaság, a tisztítás és a szabadság. Fizikai síkon sokat tehetünk ezeknek a fogalmaknak magas(abb) szintű megjelenéséhez, ha a tisztítást saját testünkön, saját gondolatainkon indítjuk. Tél végén nem szükséges radikális, drasztikus és hosszú böjtöt tartani, hiszen az év ezen szakában nem egyszerű friss, napcsókolta, érett gyümölcsöt és zöldséget szerezni (a kertünkből például). De reggelente gyógyteát kortyolni, jobban odafigyelni arra, mit viszünk a szervezetünkbe, nagy sétákat tenni a természetben és időről időre csatakosra izzasztó mozgást végezni – viszonylag egyszerű.

A test tisztulásának rendes következménye a gondolatok szárnyalása, a friss, új ideák érkezése. Fogékonyakká válunk ilyenkor a mókázásra, könnyedségre (még akár a polgárpukkasztás is szóba jöhet). A szokatlan megoldások, meghökkentő dolgok gyakrabban teszik tiszteletüket, és mi bölcsen tesszük, ha odafigyelünk ezekre. Izgalmas gondolatkísérlet azon ábrándozni, hogy amit most természetesnek veszünk (internet, autók, telefonok, cinegegolyó), vajon honnan indultak. Magam arra jutottam, hogy ezeknek a csodálatos tárgyaknak, dolgoknak döntő többsége egyetlen szokatlan, bohókás, képtelen(nek tűnő) ötletként kezdte. És hála Istennek, voltak valakik, akik odahallgattak szellemük játékos, bohókás részére.

Arra is jó figyelni, hogy a Vízöntő képi társításában megjelenő zúduló víz magában hordozza a bőség üzenetét is. Tehát ami jön, bőven jön. Légyen az bár teremtő gondolat, ihlet, anyagi áramlás. Választásunk szerint.

Ki tudja? Talán ez a lehetőség ott van mindannyiunkban? Vajon lehetséges, hogy gyakoroljuk az odafigyelést? Vajon egyéni életünkben is változást hozhat a szellemi friss levegő? Talán az ilyesmi elvezethet akár a szabadabb élethez is? Ki tudja?

De mit veszíthet, aki kipróbálja?

Pálcák a kézben, áldás az úton.