Oldal kiválasztása

Kép: National Geographic (ng.hu)

27-én este a Nap-Mars szembenállásba sétál bele a Hold, mégpedig a Vízöntő jelében, a Mars oldalán. Ezzel az akciójával el is éri az Ekliptikát, és megkezdi alámerülését. Amennyiben nem bújik szégyenlősen felhők mögé, megfigyelhetjük tündöklő arcán Terra árnyékát. Olvassatok utána a teljes holdfogyatkozásnak, és aki teheti, szemlélje meg, valószínűleg gyönyörű lesz. (Hosszabb leírást itt olvashattok)

Asztrozófiai szempontból alámerülhetünk lelkünk titkos birodalmába az életünkben esedékes konkrét változások előmozdítása érdekében.

A Vízöntő jele mindig a tisztításról mesél, és a Mars lendülete és gyorsasága ezúttal nem hagyja, hogy elszöszmötöljük, vagy erőtlenségből kifolyólag elmulasszuk a teendőket. Az aktuális fogalmak: bátorság, szeretet, élet(em) uralása, büszkeség, méltóság, kreativitás, termékenység úgy általában, hierarchia, tehetségek, kockázatvállalás, gyermeki játékosság.

Önkényesen összeolvasva egy rend fogalmat azt kaphatjuk például, hogy ha saját mélységeinkbe érzelmeink hátán merülünk, és onnan előcsalogatjuk a valaha volt kisgyermek-lényünket, akkor az ő segítségével régen feledett, mindig saját zsenialitást, kreativitást, anyagban megmutatkozó termékeny erőket hozhatunk felszínre, amelyeket aztán a lelkesedés tüzével azonnal át is ültethetünk a gyakorlatba azért, hogy jobbá tegyük életünket.

És ez csak egy példa. Játsszatok, kísérletezzetek gyermekké válva ezen a csodálatos napon, és utána is, hiszen a telihold csupán pár órán át tart, a fent írt hatás azonban hosszabb ideig velünk marad. Izgalmasnak ígérkezik a július vége, bátran mondhatjuk.

Ehhez teszi hozzá a Plútó és a Vénusz az emelő, tanító kapcsolódását, melyben a szenvedélyek és a szerelem tüze is a konkrét emelkedést, anyagi megvalósulást mozdítja elő. Valamint – és a sok közül talán ez a legédesebb – a szenvedély az álmodozások birodalmából újra fontos esélyt kap a konkrét, fizikai síkon megvalósulni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.