Oldal kiválasztása

Szerda este az Ikrek jelében találkozik a Hold és a Nap. Nagyjából éjfélkor lép át a Vénusz az Oroszlán jelébe úgy, hogy közben markáns teremtő fényszöget alkot az Uránusszal.

Újhold idején mindig fontos szerepet kap a megújulás. Ha új dolgot indítunk, érdemes azt újholdra időzíteni, és ilyenkor van az ideje a lélek megújulásának is. Akár úgy, hogy tüzetesen megvizsgáljuk, hol tartunk most, aztán kiszórjuk a felesleges dolgokat – ezúttal érzelmi és szellemi értelemben.

Június újholdja a Tejúton található, Nimród koronájánál, az egyensúlyt jelképező övcsillagok energiavonalán. Ezen az égi területen hangsúlyos a sorsunk (küldetésünk) felvállalása. A Tejút miatt magasrendű égi erőkkel kerülünk kapcsolatba. Tudjátok: Csaba királyfi, Lelkek Útja meg minden, szóval ezekben az időkben könnyű kivágni a rezet, hiszen a magas szellemiség, tiszta bölcsesség fényútján vezetnek lépteink. Az egyensúly pedig arra is vonatkozhat, hogy egyformán lényeges tenni vágyainkért és a bennünket megszólító bármely dologért a látható és a láthatatlan világokban is.

Szerda este nyitottá válhatunk új eszmék, új gondolatok befogadására (vagy legalább átgondolására), ami legtöbbünk számára elég nagy dolog. A szellemi nyitva tartás azért is hasznos, mert a megszokott ritmus, a rutinok sorozataként leírható életek nem nagyon hoznak fejlődést, kalandokat, izgalmakat.

Ismeritek a szabadságmániámat (ami sokszor fordul már-már szabadságkényszerbe, imigyen karikírozva engem), és hát ennek a vonulatnak az Uránusz-Vénusz quadrát olyan, mint uszonyfetisisztának a telepített pisztrángos.

Az elkövetkező pár napban kapcsolati értelemben jöhetnek szembe fontos felismerések szabadságról és tiszta helyzetekről. Ha kedvünk van kísérletezni és fogékonyak vagyunk a különlegességekre, akkor szexuális pályán kreativitásunk már-már elérheti azt a találékonysági fokot, amit a Szent Inkvizíció elért (igaz, hogy ők sanyargatási versenyszámban, de ne legyünk ünneprontók: az ötletgazdagságért, változatosságért és eredetiségért mindenképpen jár a pont).

A nyár újragondolási slágertémája lehet akár az is, hogyan lehetünk (pár)kapcsolatokon belül maradéktalanul szabadok anélkül, hogy sérülnének értékeink, szövetségeink, önazonosságunk. Az Oroszlán jelébe lépő Vénusz úgy segíti ezt, hogy a maga tüzességével, karakánságával, ilyen-amolyan uralkodói attitűdjével nehezíti a lappangást, a szőnyeg alá söprést, az alamusziságot. Szóval, Feleim, elő a farbákkal (és a színes-zamatos egyebekkel). Nimród érintettsége amúgy is hangsúlyozza a felelősségvállalás fontosságát, úgyhogy ne lepődjünk meg, amikor felbukkan ez az aspektus is valamely történetünk közepette.

Kíváncsian várom a tapasztalataitokat.

Pálcák a kézben, áldás az úton.