Oldal kiválasztása

A munkahét második felében a Nap-Jupiter oppozíció ad okot az örömre, de az alakuló Nap-Plútó trigon sem az aludttej-szerű hatásairól híres.

Kép: DeviantArt

Csütörtökön még érezhető a (retrográd) Jupiterrel szemben álló nap ereje. Misztikus olvasatban ilyenkor rálátunk lelkünk rejtett (?) igazságaira, és képesek vagyunk az anyagi világban megvalósítani a bőséget. Amikor a Nap a Jupiterrel áll szemközt (a Földről nézve), általában újra megaktuálisodik az imádság. Az ima ereje olyan potenciál, amit kár lenne kihasználatlanul hagyni. Elég könnyű jól csinálni: pusztán kell egy világos gondolat, némi elcsendesedés, befelé figyelés. Nem árt továbbá, ha gyertyát gyújtunk, vagy a szabadba megyünk imádkozni. Az is hasznos, ha a mondandónk elmondása után még csendben maradunk, hiszen ha rögtön rohanunk tovább és visszakapcsoljuk az agyunkat lefety üzemmódba, akkor elég halvány az esély arra, hogy meghalljuk a lelkünkbe érkező halk, szelíd választ. Mert van válasz. Mindig.

A profán hatásai ennek az égi állásnak, hogy előkerülhetnek bizonyos régi jogügyletek, amelyekre most jó újra ránézni. Ha például egy szerződést félretettünk valamikor a múltban, de most újra elénk tolja az élet, esetleg érdemes újra átgondolni, hogy nekünk szól-e. Ez az időszak még mindig az anyagi gyarapodásról és előrelépésről (is) szól(hat), és előfordulhat az is, hogy egyszer már elszalasztott lehetőségek köszönnek vissza, felkínálva nekünk egy második forduló lehetőségét.

A Merkúr-Mars quadrát most gyors gondolatokat (és üzleti ügyekben akár gyors döntéseket, gyorsan haladó tárgyalásokat) eredményez. Célszerű valamilyen jegyzetelő eszközt a kezünk ügyében tartani arra az esetre, ha gondolatdömping árasztja el elménket és meg akarjuk ragadni a jobbnál jobb ötleteket.

Mind észjárásunk, mind beszédünk gyorsabbá válik ezekben a napokban. Könnyű a tanulás, intenzív (sokszor indulatos, érzelemdús) a kommunikáció, aminek akár örülni is lehet.

Izgalmas eseményei még az égnek az alakuló Nap-Plútó trigon és a Mars-Uránusz teremtő fényszögkapcsolat. Ezekről tervezek írni kicsit később.

Pálcák a kézben, áldás az úton.